златни техники

❤️ 4 златни техники да спреш прекаленото мислене от Милена Голева

Познаваш добре това. Прекаленото мислене.

Колкото повече се опитваш да се откъснеш толкова по-силни стават нежеланите мисли. А мислите имат могъщата сила да сътворяват твоята реалност.
В тази статия ще споделя 4 златни техники как да се справиш с нежелания мисловен водовъртеж.

❤️ 5 техники за елиминиране на отрицателните мисли

Умът не прави разлика между положителни и отрицателни мисли, той просто работи с онова, за което ми
Наричаме го филмиране.

Момента, в който негативния поток буквално те заплита все повече и повече. Опитваш се да се откопчиш, осъзнаваш, че се чувстваш все по-зле, но не знаеш как да излезеш от тази въртележка на ума. Това всъщност е изкуството да сътворяваш проблеми, които не съществуват, защото прекалено дълго време упражняваш негативна мисъл, която след себе си води рояци нови негативни мисли. Тогава започваш да сътворяваш и манифестираш неща, които не желаеш. Прочети още: Вселената винаги ти казва ДА
Ето защо е важно да се учиш постепенно да се справяш с прекаленото мислене. Най-важното нещо е да се „хванеш“ че си започнал да се филмираш.

YouTube player

Кои са тези 4 златни техники:

  1. Кажи ясно и категорично „СТОП“.

Просто ги прекъсни. И си спомни нещо, което забравяш понякога. Ти си създателя на мислите. Ти си техния господар. А не те твой. Не позволявай мислите ти да те мислят. Ти имаш силата да ги създаваш и избираш. И сега споделям техниката, която ми помага безкрайно. След като кажеш ясно и категорично „СТОП“ вземи една голяма мислена метла. И започни с нея да почистваш негативните мисли. ИЗМЕТИ ГИ! ТЕ СА БОКЛУК!

  1. След като стопираш и изметеш мислите. ПРЕДЛОЖИ нови приятни мисли.

Защото измитайки негативните мисли ще остане празно. А празно във Вселената не съществува. Ако ти оставиш празното, там обратно ще се върне негативната въртележка. Предложи други мисли. Не със сила и контрол. Онова, което за мен най-много работи е нашата практика, която можеш да практикуваш навсякъде. Дори докато се разхождаш, вършиш домакинска работа, пиеш кафенце, дори шофираш: Позитивни утвърждения за всеки ден. Просто си слагам слушалките и си пускам тази практика. Тя ми дава точно такива предложения. и след нея веднага се чувствам светнала и положително настроена. Научи още за тази практика тук: milenagolewa.com И така! Не предлагай чай на неприятните мисли. Обаче не ги и гони. Приеми ги. После ги измети. Пусни ги да си ходят и избери по-приятни. ГОТОВО! Усети ли коко добре работи? После е нужна малко практика и става все по-лесно.

YouTube player
  1. Тук и сега

Ето и третата златна техника. Когато си в поток от негативни мисли. Ти или си потопен в нещо, което вече се е случило или тези мисли са свързани с нещо, което предстои. Т.е. ти или си в миналото или в бъдещето. Доведи цялото си внимание ТУК и СЕГА. Когато осъзнаеш настоящия момент и доведеш вниманието си към онова, което правиш в момента. това е най-силния момент, с който разполагаш. И единствения, който можеш да моделираш. Когато изцяло се влееш в настоящето, тогава имаш истинската възможност да спреш този поток мисли свързани с миналото или пък бъдещето. И всичко, което не е свързано с този момент сега буквално ще се изпари от ума ти.

YouTube player
  1. Задай време

Всеки има такива моменти, нали? Моменти, в които усеща как го завихря един силен поток и то от негативно следващи една след друга мисли (те, приятните, когато са в поток се случва едно разкошно и медено сърфиране във вълшебството на положитлното преживяване). Аз не толерирам идеята негативните мисли да бъдат подтискани. Защото те се превъщат в тенджера под налягане и рано или късно тя ще експлодира. Понякога е добре просто да се оставиш на този поток. Да позволяваш на тези мисли да идват, обаче после да ги пускаш да си отиват. А ти да се превърнеш в техен наблюдател. И тук е ключа. Задай време. ОПРЕДЕЛИ СИ КОНКРЕТНО ВРЕМЕ. 10 мин. 30 мин. Час, може би! Ден, дори! НО! Вземи решение след като мине това време да промениш начина, по който се чувстваш. Взимаш метлата и метеш решително.

❤️ Позитивното мислене не работи от Милена Голева

Профанизира и елементализира се идеята за положителна нагласа, защото мнозина я приемат твърде буква

И сега бих искала да подчертая нещо важно.

Не се съпротивлявай на негативния поток. Затова не ти се получава. Защото, колкото повече се съпротивляваш и ги пъдиш, толкова по-силни ги правиш и толкова по-трудно е след това да спираш този паразитен вътрешен монолог. Прилагай тези четири златни техники, НО през енергията на ЛЕКОТАТА. Обикновено прилагаш прекомерна сила. А така инвестираш още негативна енергия в тях. Прочети също: Най-мощният естествен антибиотик

Важно е също така постепенно и стъпка по стъпка

да се учиш да се справяш с негативния водовъртеж. ЗАЩО? Защото премисляйки отново и отново не много приятни неща, ти започваш да ги материализираш в реалността и да каниш още от същото в живота си. Така работят законите на Вселената, помниш ли? Подобното привлича подобно!

Вярвам, че тези работещи практики,

които споделих с теб, ще те намерят в точния за теб момент, когато наистина имаш нужда точно от тях.
В момента, в който ги проложиш ще си върнеш лекотата и вкуса към живота.

❤️ Подтиснатите емоции разболяват. Как да се справим от Милена Голева

Едно от сериозните “обучения”, на което ни подлагат още от много малки е, че има чувства и емоции, които

Защото … ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН … ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

YouTube player
Scroll to Top