емоции

❤️ Подтиснатите емоции разболяват. Как да се справим от Милена Голева

Едно от сериозните “обучения”,

на което ни подлагат още от много малки е, че има чувства и емоции, които не бива да се показват. Нещо повече трябва да ги гълтаме. Да си уязвим е унизително. Да плачеш е признак на слабост. Не зачитаме своите емоции. Дори не им даваме  разрешение и право да съществуват.

Да чувстваш нещо различно от щастие е грешно и неправилно.

Колкото повече се учиш да прикриваш своите чувства и емоции, толкова повече изгубваш своята автентичност и се отдалечаваш от себе си. И всъщност на какво са ни учили? Все повече да е отдалечаваме от себе си. А ние сме се упражнявали усърдно ден след ден. И накрая идва миг, в който осъзнаваме, че сме чужди на самите себе си. И вече не знаем кои сме. 

YouTube player

Тялото има способността да се самобалансира.

Всяко подтискане на емоции и чувства ги прави по-силни. Само че със знак минус т.е. под силно налягане, но под повърхността. А това силно налягане под повърхността постепенно започва да се отразява на физическото ни здраве. И не само.

❤️ Можеш да вземеш само колкото си дал от Милена Голева

Има една порода хора (вярвам, че стават все по-малко), които бълват отрова, а претендират да получат мед.

Имаш право да чувстваш своите чувства. Дай си това право!

Имаш право да бъдеш автентичен! Дай си това право! Прочети също: Как да се лекуваме със силата на мисълта?

ЗАПОМНИ! Ти си мениджър на емоциите, а не насилник!

Има разлика, нали?

И тогава ще докоснеш така бленувания вътрешен мир и баланс.

Емоциите и науката за Вибрациите програма

Не случайно имаме толкова богата палитра от чувства и емоции.

Защо признаваме съществуването само на положителните. Всичко друго се смита под килима и се материализира в болест. И не тук нямам за цел да ти кажа, че трябва да отидеш в другата крайност. Да вадиш крайните негативни емоции и да ги хвърляш към този, който ти попадне пред очите.

❤️ 15 ключа за силен имунитет от Милена Голева

За да могат да бъдат ефективни е важно тези средства да бъдат редувани. Използвай тези 15 природни
YouTube player

Ето какво да направиш:

 1. Осъзнаеш емоцията
 2. Позволиш на чувството да съществува
 3. Отдели време на емоцията или чувството. Не го пренебрегвай.

  ❤️ Материята се трансформира във вибрации от Милена Голева

  Знаем, че мислите, вибрациите и енергията имат силата да се сгъстяват и превръщат в материя. Прочети също:
 4. Да започнеш да го наблюдаваш като страничен наблюдател. Чувството съществува. То е там. Ти му позволяваш да съществува и го наблюдаваш.
 5. Не казвай абсолютно нищо. Заключи устата. Не обвинявай. Не критикувай. Не обяснявай. Това ще е агресия насочена навън. Често към някой, който няма дори нищо общо.
 6. Натъжи се. Поплачи. Това ще ти донесе облекчение. Не се спирай. Това е отдушника ти. Така тялото се самобалансира.

 7. Мислено прегърни детето в теб. То има нужда от твоята подкрепа, твоята загриженост, твоята прегръдка. НЕ! Не на някой друг. ТВОЯТА!
 8. Занимавай се редовно с йога. Така редовно ще освобождаваш натрупаните и подтиснати емоции. В йога казваме, че има два типа хора. Едните с дупки, а другите без. Тези, които са без дупки са именно които подтискат и трупат вътре в себе си. ОТГЛЕЖДАТ СИ БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ! За разлика от тях йогите имат дупки, през които пускат подтиснатите и натрупани емоции да изтекат през тези дупчици навън от тялото. Да не се превърнат в болести физически и психически. Добре дошъл си в нашето онлайн йога студио. Можеш да практикуваш в сигурността и уюта на твоя дом. В твоето време. Със свежи и адекватни на конкретната енергийна среда НОВИ йога и медитация практики всеки вторник и петък. Ето къде да се насладиш на йога и медитация с Милена Голева онлайн: https://milenagoleva.com

❤️ Позитивното мислене не работи от Милена Голева

Профанизира и елементализира се идеята за положителна нагласа, защото мнозина я приемат твърде буква

Важно е да знаеш, че подтиснатата емоционална енергия започва да възпалява тялото.

Корена на всеки физически проблем е, че не протича енергията плавно. Точно затова проявявай емоциите без чувство за вина, защото знаеш, че така тялото самобалансира и физиката и ума.

ЗАПОМНИ! Ти си мениджър на емоциите, а не насилник!

Има разлика, нали? Прочети също: Най-мощният естествен антибиотик. Рецептата!

Също така, както вече споменах можеш да вадиш стари емоции чрез медитация и различни активности. Спомни си Лайза Минели в „Кабаре“. Тя отиваше под моста на влака. И в момвнта, в който влака преминава над нея крещеше, за да може грохота да я заглуши и така вадеше негативните си емоции.
Японците замерят лика на шефа или този който ги дразни с яйца, торти. Има хора, които крещят във възглавницата и т.н., т.е. да позволиш на емоцията да се проява и така тялото да си свърши работата.

YouTube player

Когато си се научил да подтискаш негативните емоции, ти автоматично прехвърляш това и върху положителните.

Радостно ти е! НО! Не умееш да го изразиш. Страх те е. Много хубаво не е на хубаво си казваш. ИЛИ! Ще ми завидят! Ще ме урочасат! Преминаваш през моменти на щастие. Започва да те е страх да го изживееш. И него подтискаш. Тогава идва фалшивата усмивка, която лепваш на лицето си. И тя е чудесна, АКО ОБАЧЕ Е ИСТИНСКА И ИСКРЕНА! Ако е от онези фалшивите тя пак разболява. ОТНОВО СИ ОТГЛЕЖДАШ БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ!

❤️ 6 неща, които е важно да започнеш да правиш за себе си от Милена Голева

Когато падаш, това е животът. Когато се изправяш, това е характера ти. Едва ли има човек, който да

И ТАКА НИТО СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА БЪДЕШ НЕЩАСТЕН, НИТО ЩАСТЛИВ!

Къде си мислиш, че отива тази генерирана, но блокирана енергия?
Ще отнеме време, но си заслужава да започнеш да си позволяваш да чувстваш. Да не се усещаш като слаб, когато чувстваш. Да осъзнаваш, че всяка емоция има своето послание и ти е важна и положителната и отрицателната.

Подтиснатите емоции разболяват. Те има йо-йо ефект.

Точно както след гладуване тялото рязко качва килограми.
Бъди мениджър на емоциите, а не насилник! Има разлика, нали?

И тогава ще докоснеш така бленувания вътрешен мир и баланс.

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
bg_BGБългарски
Превъртете до върха