❤️ Позитивното мислене не работи от Милена Голева

Профанизира и елементализира се идеята за положителна нагласа, защото мнозина я приемат твърде буквално!

Много хора си мислят, че като декламират заучени фрази и изкуствено се усмихват вече са на път да променят живота си. И неговата промяна наистина започва. След това обаче се намесват и други фактори, които ако не бъдат отчетени живота тръгва наопаки и същите тези хора казват: Ама, то позитивното мислене не работи.

И ТО НАИСТИНА НЕ РАБОТИ!

То не е достатъчно. Ама никак. Положителното мислене е една малка част от много по-голямо и дълбоко разпростиращо се цяло. То е само върха на айсберга. Като онази част, която се вижда над повърхността. Същественото, обаче се намира отдолу. Под възприятието за видимото. И по-голямото!

Не можеш да промениш това, което се случва около теб,

докато не започнеш да променяш това, което се случва вътре в теб. Ето това е причината. Прочети също: Твоите мисли не те мислят. Ти ги избираш и им даваш живот

Наред с РЕАЛНАТА и ВИРТУАЛНАТА съществува и ВИБРАЦИОННА реалност.

А вибрационната реалност ОТЛИЧНО разпознава същността на същината. Ако вътре е кухо и мрачно и отровно, тя няма да се ПОДВЕДЕ и да дари светъл и красив живот.

Много хора не мислят за промяна отвътре навън,

а отвън навътре. Искат да овладеят изкуството на манифестирането и добрия живот, без обаче да са подредили и почистили същността си вътре.
Позитивното мислене е като да исках да ходиш на фитнес. Да си купиш екип за тренировка и да си кажеш: ГОТОВ СЪМ

Щастието на другите не е твоя отговорност!

YouTube player

Внимавайте за капана на интелектуалното знание.

Много хора си мислят, че разбират законите на Вселената. Много си мислят, че разбират що е то подсъзнание. Но едно знание има много нива и пластове. Да знаеш като информация и да осъзнаваш на дълбоко ниво е различно.

Не бива да се ограничава само до мислене,

а и положителна вибрация,  нагласа и положително действие.
Ползването му единствено за искане на пари, а не за личностно израстване и личностни качества не работи и се превръща в духовно лицемерие, духовна политика и духовно счетоводство.

Идеята е да живеем автентично.

Да приемаме всички нюанси от палитрата с цветове. Да приемаме и светлината и тъмнината. И своите положителни страни и негативните си емоции и преживявания. В света около нас има от всичко. И добре, че е така. Едното помага да се подчертае другото. Би ли потърсил и познал светлината, ако преди това не си докоснал тъмнината?

Позитивното мислене е повърхностно и не достатъчно.

То не навлиза в дълбочина. То замазва. Без да обяснява и изяснява.

Да осъзнаваш и разбираш процесите на Вселената не се случва за ден два. Това е път към себето. Това е изграждането на онзи съвършен бленд на комуникация между ТЕБ и ТЕБ! През чистотата и искреността. Никой няма полза от позитивно лицемерие. Дори да заблудиш другите не можеш да финтираш вътрешното си аз. А твоите истински вибрации не биха да заблудили Вселената.

Ти получаваш според това, което излъчваш, а не според това, което “претендираш”.

Не просто сляпо да преследваш щастието, само защото всички правят така. А овладявайки себе си, докосвайки същността си, осъзнавайки процесите! Манифестирането на желания е само крайното и външно проявление на тези закони. ПО-СЛАДКИЯ ПРОЦЕС СЕ СЛУЧВА ВЪТРЕ. Да манифестираш по-добро и чисто вътрешно АЗ!

Външната промяна без вътрешната превръща хората в духовни лицемери.

Отвън се усмихват, а отвътре хейтят, съдят, сочат с пръст, злословят. Е как тогава да се манифестира красота. За да се манифестира красота може само в един единствен случай. Тази красота да се съдържа отвътре, нали?

Позитивното мислене е вреден капан защото подтиска емоциите.

А те после избухват във вид на здравословни, емоционални и ментални проблеми. Нужно е постепенното изграждане на здрава житейска философия. Да умееш да казваш НЕ, когато искаш да кажеш НЕ. Да се учиш да следваш своя път. Да не позволяваш на другите грубо да навлизат и опустошават вътрешния ти свят.

Да приемаш и онази другата част от себе си.

Тази която не искаш да показваш на света. Тя също е важна част от теб. Да бъдеш автентичен, а не изкуствено надянал маската на безгрижността.

Чудесно е да бъдеш положителен и усмихнат човек.

Но е важно тази положителна нагласа, усмивка и светлина да тръгва отвътре навън. Виж още: Истинският лукс е да живеете така, както ви харесва

През сърцето към лицето!

Защото ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top