❤️ Погрижи се за градината! Пеперудата ще дойде сама от Милена Голева

Преминавайки през живота си, ние като че ли сме предимно обърнати навън. Към другите. Към света извън нас. Към събитията извън нас.

Обаче, докато се взираме във външното, вътрешното сме оставили извън обсега на сетивата и осъзнаването ни.

Точно такава е и представата ни за нещата в живота. Търсим реализация на мечтите и целите си отново някъде извън нас. Преследваме желаното във външен план. Милсим си, че трябва да гоним и постигаме. 

Представи си сега живота като една градина.

Вярвам, красива е твоята градина! Всяко цвете, което има в твоята градина е там защото ти си го посял с твоите мисли, мечти и вярвания. Същото важи и за всеки плевел. В твоята градина красивите цвета стават все повече, а плевелите все по-малко. И това е така, защото ти се грижиш да се превръщаш във все по-добра своя версия.

А сега си предстви всички твои копнежи, мечти и цели като красива пеперуда. 

Нека пеперудата бъде метафора на всичко онова, което искаш. Или с други думи ти искаш красиви и пъстри пеперуди да идват в твоята градина. Какво правиш често? Тръгваш на лов. Започваш да гониш, преследваш пеперудата. Искаш да я “хванеш”, за да я отнесеш в своята градина. Често дори успяваш. Пеперудата е там в градината ти. И много скоро след това ти убягва. Открил си чудесен човек, но той скоро си тръгва. Започнал си желаната работа, но не успяваш да я задържиш за дълго. Тъкмо предвкусваш танца си с пеперудата и тя отлита встрани от теб. 

Вместо това насочи енергията си и се погрижи се за градината. Подобри я! Направи себе си и своята градина толкова привлекателно място, че пеперудите сами да поискат да бъдат в нея. Посади толкова цветни, уханни и красиви цветя, че те самите да бъдат притегателната сила за пеперудите. Много време губим да “гоним Михаля” или пеперудата. Но защо просто не създадеш условия и тя ще кацне сама. И нещо повече ще поиска да остане.

Погрижи се за градината и пеперудата сама ще поиска да дойде. 

Когато дойде не защото ти си я гонил,  не защото си я хванал,  а защото тя е пожелала т.е. налице са всички условия да бъде там. Тогава тя ще остане. Когато е преследвано и ловувано, е краткотрайно. Затова често се докосваме до мечтаното, но го губим скоро. Не се интересувай от краткосрочни успехи. Виж също: Мозъкът превръща в реалност това, в което вярваме най-силно

Работи върху себе си! Шлифовай теб!

Така всъщност ти плевиш, подстригваш, ториш твоята градина т.е. полагаш основите хубавите неща да те навестяват. 
Затова е толкова важно не просто механично да искаме нещо. като някакъв вид сделка. Хората докоснали се повърхностно до Законите на Вселената и почват да искат и искат. Важна е тази вътрешна еволюция и работа за да се вливаш все повече в своята по-добра версия. И тогава всичко ще започне да си идва по местата. Погрижи се за теб, за своята градина. Колкото се грижиш градината ти да става все по-красива, толкова по-красиви пеперуди ще идват в нея.

Колкото по-красива е твоята същност, толкова по-красив ще бъде живота ти. 

Когато започне да се променя вътрешния ти климат се трансформира и външната среда. защото външната среда е право пропорционално отражение на вътрешния климат. Подреждаш се отвътре, подрежда се и света около теб. Красиво, нали?

И не бързай! Опитните градинари ще ти кажат, че една красива градина иска постоянство и отдадена грижа. Така както в градината винаги има какво да се “пипне” и подобри, така си винаги вътре в теб има какво да се “пипне”. Прочети още: 15 начина, с които можете да промените мисленето си и да насочите живота си в положителна насока

НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА.

ПОГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ И ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ ТОЧНО ПО ТВОЙ ВКУС!

Погрижи се за градината и пеперудата ще дойде сама!

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН … защото ТИ СТАВАШ ВСЕ ПО-ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.comПоследният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

bg_BGБългарски
Превъртете до върха