благодарност

❤️ 6 могъщи урока, които научаваш в трудни времена от Милена Голева

Понякога в живота ти е есен, друг път зима.

Ако така и така минаваш през труден период в живота си, защо да не вземеш най-доброто от него? Трудностите също са важни в живота ни. Те придават цвят на творението наречено ЖИВОТ!

Именно затова ще насоча вниманието ти към 6 важни урока, които можеш да научиш само, когато преминаваш през трудности.

  1. Освобождаваш пълния си потенциал!

Да! Наистина е така. Предизвикателствата те принуждават да излезеш от зоната си на комфорт. Те чупят любимите ни и удобни схващания и структури. Принуждават те да търсиш нови идеи, решения, разгръщане, които в спокойни води не би търсил. Те, те разклащат и по този начин работят за това да разгърнеш могъщите си скрити сили, които си дремят в теб. Често след като сме преминали сериозни турбуленции си казваме: – Ако не се бе случило така, никога нямаше да разбера колко съм способен, силен, устойчив, креативен и т.н.

YouTube player
  1. Преброяваш истинските хора в живота си!

Ах, колко е важно това! Когато си на върха имаш безброй приятели. И трудно се ориентираш да разграничаваш лицемерието. ОБАЧЕ! Колко е ценно само да се огледаш, когато си „долу“. Само се огледай и всичко ти става ясно. Картинката се избистря. Остават само истинските. Тези, твоите! Тези, които наистина си струват. С които искаш да прoдължиш напред. Това „претръскване“ е толкова здравословно и важно. Дори само заради това „преброяване“ си струва да преминаваш през предизвикателства и да бъдеш БлагоДарен. Забелязваш нещата и хората, които наистина си заслужават. Прочети също: 7 неща, които да освободиш от живота си

  1. Осъзнаваш своята стойност!

Ето е такива моменти си даваш ясна сметка за пътя, който си изминал до момента. За опита, който с натрупал. За вътрешната ти стойност и ценност. Даааааа! Тогава разбираш, че никой не може да ти вземе, това което имаш и да ти открадне това, което си. Да, трудно ти е. НО! На пътя си. Научил си много. Намираш все повече своите. Намираш все повече теб самия. Осъзнаваш способностите си да твориш и създаваш своя свят по твой вкус.

❤️ Щастието на другите не е твоя отговорност от Милена Голева

В крайна сметка няма никакво значение дали си красив, богат, успешен, умен, образован и т.н. има значение ед
  1. Учиш се да стъпваш на себе си!

Осъзнаваш много ясно, че всичко се намира вътре в теб. Само в предизвикателни житейски ситуации се отключва осъзнаването за това, че няма по-стойностно от връзката ти с теб самия. Именно чрез нея ти твориш своята реалност, както и връзката си със света и другите. Повечето хора, които ме откриват го правят в труден житейски период. И много скоро осъзнават, че са БлагоДарни на тази трудност, защото тя наистина е отворила пред тях един нов свят от възможности. Ако всичко беше гладко, нищо не би ги провокирало да потърсят. Може би ще осъзнаеш същото за себе си. И ще почувстваш истинска БлагоДарност!

YouTube player
  1. Ако губиш нещо, то е за да дойде по-добро

Помни! ВИНАГИ! Затвори ли се една врата, портал е на път да се отвори пред теб. „

Мечтите трябва да са толкова големи, че да можем да растем в тях.”
Джоузи Бисет

Спомни си кралицата от „Алиса в страната на чудесата“. Тя съветва Алиса още преди закуска да повярва в поне шест невъзможни неща. Възможното е капана на сигурността. В тази зона няма растеж, разширение и развитие. Когато обаче е трудно е предизвикателно. Житейските предизвикателства ни помагат да се пробудим и да имаме куража да направим промени. А това води към разширение. Прочети също: Не вярвай на всичко, което мислиш за себе си! Ти си небето!

❤️ Не казвай нищо 24 часа. Отлагането на реакцията при гняв е единственото разумно действие

Искате ли да научите тайната как да приемате жизненоважни решения? Как да реагирате на обидата и критика
  1. Няма нищо по-важно от достойнството

В каквито и трудни за теб етапи да минаваш, те безкомпромисно те учат, че ако имаш нещо ценно, ама много ценно това са почтеността и достойнството ти. Всичко друго днес го губиш, утре може да го имаш. НО! Не и достойнството. Пази го чисто. И ако е там, повярвай ми, изобщо няма за какво да се притесняваш. Всичко е наред. Имаш с какво да продължиш напред с високо вдигната глава и чувство на благодарност.

YouTube player

А защо просто не обърнеш възприятията и приемеш трудностите като скрити Благословии или Благословия под прикритие? 😉 На японски думата криза и шанс се изписват по един и същи начин.

Защото всяка криза е нов шанс за развитие и разширение.

Когато смениш гледната точка към трудността и трудността се променя. От неприятно изпитание може да се превърне в истинска осъзната Благословия!

Ако в живота ти идва дъжд, съсредоточи се върху цветята, които ще разцъфнат благодарение на него!

❤️ Сравнението е крадеца на щастие и спокойствие от Милена Голева

В днешни дни всичко е изложено на показ, особено с навлизането на социалните мрежи в живот

Животът е Прекрасен … ТИ си Прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top