токсични взаимоотношения

❤️ 7 неща, които да освободиш от живота си от Милена Голева

Всяка промяна започва отвътре навън.

Светът се променя, защото ти се променяш. А не обратното. ДА! Продължаваме напред, но е важно в това напред да вземем новото си аз. А за новото ни аз е важно да пуснеш тези 7 неща. Те биха били безсмислен товар по пътя.

Ето кои 7 неща, да освободиш от теб и живота ти:

  1. Критиката към себе си и другите

Време е да ревизираш този навик, който само краде от енергията ти. Дали критикуваш  мислено или гласно няма значение. Критиката е важна дотолкова, доколкото да откриваш и анализираш нещата върху, които е важно да продължиш да работиш. Тя е градивна критика. НО! Когато това се превърне в безспирна река от негодувание, отричане, отхвърляне, хейт тя се превръща в скрита агресия към теб и другите. Агресията привлича още агресия и така без да се усетиш влизаш в порочен кръг. Всяко нещо и ти самия си има и своите положителни и своите не толкова положителни страни. Учи се да приемаш и двете, да търсиш и откриваш положителното в теб и нещата.

❤️ Новата енергия няма да приеме ролята ти на жертва от Милена Голева

Поставено е началото на огромни промени в енергиен план. Всички сме част от тази вибрационна
  1. Живот в миналото

Там няма да намериш нищо ново. Когато живееш в миналото, ти го довеждаш в настоящето и го превръщаш в твоя настояща точка на привличане. Така привличаш още от същото. И после се чудиш защо отново привличаш същите взаимоотношения, ситуации и неща. Хвърляй старите рани и болки. Съблечи овехтялите обиди и страхове. Облечи вярата, добронамереността. И давай напред. Не позволявай на миналото да ти открадне настоящето. Как да се освободиш от миналото научи тук: milenagoleva.com

YouTube player
  1. Токсични взаимоотношения

Това са еднопосочните взаимоотношения. Взаимоотношения при които енергията се движи само от едната към другата страна и няма обмен. Само ти даваш, спасяваш, изслушваш, утешаваш, помагаш. Токсичните взаимоотношения, които крадат от енергията и настроението ти. Време е да направиш ревизия. Някой те търси само, когато има нужда от нещо. А дали ти имаш нужда от такъв тип комуникация?
Не се прави на добър човек с токсични хора. За да бъдеш добър към тях, ставаш токсичен към себе си. Прочети също: Най-мощният естествен антибиотик.Рецептата!

❤️ Завистта – тихият крадец от Милена Голева

Едва ли има друга емоция, която да е откраднала толкова много радост, вътрешен мир, себеуважение, ща
  1. Прекаленото мислене

Изкуството да сътворяваш проблеми, които не съществуват. Ако си от този тип хора, които имат склонността да премислят едно и също нещо отново и отново като въртележка. То ти прекарваш повече време в ума си, отколкото в реалността. Това е просто инертността на ума. Време е да освободиш тази  инерция, която ти краде от настоящето. Така придаваш повече важност на неща, които всъщност не заслужават тревогата ти. Просто си кажи: СТОП! И си върни осъзнаването към настоящето. Въпрос на малко практика. В момента, в който изведеш вниманието си от мисловната въртележка и го влееш в настоящата реалност. Готово. Ще усетиш как си се измъкнал от хватката на менталната въртележка. После постоянствай в това известно време. Ще усетиш колко е приятно да си върнеш радостта от живота. Когато усетиш вътрележката на ума, можеш да я успокоис с тази практика:

  1. Страх от промяната

Откъде знаеш, че това с което си свикнал е по-добро от онова което идва. Единственото сигурно нещо в този живот е промяната. Да се научиш да приемаш промените е един от важните уроци, които ни преподава съвремието. Разбира се, всяка промяна е свързана с напускане на зоната на комфорта. Но в момента, в който допуснеш промяната осъзнаваш, че това е разширило тази зона на комфорт. Направило те е по гъвкав и адаптивен. Та нали самия живот е безкрайно пътуване, учене и разширение. И колкото повече се съпротивляваш на промяната и се опитваш да се скриеш в сигурността става по-болезнено. От всяка промяна излизаш по-буден, осъзнат, опитен и мъдър. Промяната носи разширение. Довери и се.

YouTube player
  1. Да се подценяваш

Спри да го правиш. Спри да се подценяваш. Все си мислиш, че другите са повече от теб. А ти си по-долу от тях. Твърде често срещам способни и талантливи хора, които обаче толкова много подценяват себе си, че по този начин слягат ограничителна преграда към бъдещото си развитие. И то само защото не вярват в себе си. Прекалено критични са към самите себе си и така принизяват своите възможности и умения. Ако имаш такава склонност е време да спреш да се самосаботираш. Как? Наблюдавай се как мислиш за себе си. Често сам си слагаш етикети в мислите си и се охарактеризираш с не много приятни характеристики. Как да спреш да се подценяваш? Като се погрижиш за своята увереност и самоуважение. Разработила съм специална практика за Увереност и Самоуважение. Научи за нея тук: milenagoleva.com

❤️ Кажи ми как се виждаш в бъдещето, за да ти предскажа какво ще е то от Милена Голева

Всеки човек осъзнато или не е изградил някаква представа за това какво ще е неговото бъдеще и как ще изглежда

Важно е да осъзнаеш и приемеш, че грешките са част от израстването.

И те не те определят като неспособен, глупав или лош. Започни да забелязваш и отдаваш вниманието си на твоите добри качества. А те са толкова много. Забелязвай и се радвай на малките успехи и победи. Успял си да не се ядосаш и си запазил самообладание в критична ситуация. Проявил си съпричастност и си подкрепил някой, който се е нуждаел. Запазил си достойнството си въпреки трудността и т.н. и т.н. Примерите могат да бъдат безброй. Въпросът е да ги забелязваш. Да ги отразяваш. Всеки човек има в себе си и добри и не толкова добри черти. Към кои ще избереш да насочиш вниманието си зависи от теб.

  1. Да се стараеш да се харесваш на всички

Изобщо не е нужно. Защото и ти не харесваш абсолютно всички. Но стремежа да се харесаме на всички ни е откраднал толкова много от красотата на живота. Всеки стремеж да угодиш на някой, само за да бъдеш одобрен от него те отдалечава от теб самия. За да се харесаш на всеки, предаваш и губиш сам себе си. И дори да направиш така, че всички да те харесват, това пак няма да е показател за твоята стойност. А нея, твоята стойност, я определяш сам с отношението си към теб. Прочети също: Пусни контрола

❤️ Спри да се чувстваш зле, затова че се чувстваш зле от Милена Голева

Става така, че научавайки все повече как работят законите на Вселената, започваш да изискваш все повече от

Харесваш ли сам себе си е важния въпрос?

Одобряваш ли пътя, по който вървиш? Удовлетворен ли си от изборите, които правиш? И странният парадокс е, че колкото по-малко зависиш от мнението на другите за теб, толкова повече те започват да те харесват. Ти си важен. Старай се да се харесаш на теб. Защото с теб ще споделяш целия си живот. Другите идват и си отиват. Но ти ще останеш с теб.

Освободи се от тези 7 капана и ще усетиш, че си връщаш живота и радостта от живота.

Понякога, за да продължиш напред е важно да махнеш от стария ненужен товар. Промяната започва отвътре навън. И всяка малка стъпка по пътя си заслужава. Защото това е пътя към теб.

Ти си Прекрасен … ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

YouTube player
Scroll to Top