❤️ Щастието на другите не е твоя отговорност от Милена Голева

В крайна сметка няма никакво значение дали си красив, богат, успешен, умен, образован

и т.н. има значение единствено дали си щастлив и дали се чувстваш добре в кожата си. Дали си в мир със себе си, нали така!
Щастието само по себе си е размито и динамично понятие и за всеки има различен отенък и цвят. САМО ЧЕ…!
Щастието в този живот е едно от малкото неща, към които всички се стремим … то обаче, не е да имаш всичко!

То е мисловна нагласа!

Понякога ми се иска всички хора да станат богати и известни, за да осъзнаят, че това няма да им донесе щастие.
Не си отговорен за щастието на майка ти, баща ти, детето ти, брат ти, сестра ти, братовчед ти, партньора ти, приятеля. Прочети също: 10 стъпки, които веднага ще внесат положителна промяна в живота ти

Ти не си отговорен за тяхното щастие.

Ти нито предизвикваш тяхното щастие, нито тяхното нещастие. Всеки от тях е отговорен за себе си. Ти си отговорен за теб. Това не означава, че не ги разбираш, подкрепяш, изслушваш и се грижиш за тях. Но не можеш да поемеш отговорност. Те се движат по техния път и правят своите избори. Ти се движиш по свой собствен път. И именно изборите, които всеки прави в живота и те и ти определят характера на нещата, които преживяват и преживяваш.

Техните уроци са тяхното пътуване, твоите уроци са твоя път.

Вселената ни изпраща на всички, същото което излъчваме от себе си. Отговорността за начина, по който вибрират другите е тяхна. Твоя е отговорността за твоите вибрации. Те получават резултата от изборите, които правят ежедневно. Ти също. Помагай!

Позитивното мислене не работи! Защо?

YouTube player

Подкрепяй! Бъди състрадателен! НО!

Не поемай тяхната отговорност върху теб! Тя не е твоя! Твоя е отговорността за теб самия и изборите, които правиш.
Докато ти се развиваш, усъвършенстваш, медитираш, учиш да се грижиш за теб ти правиш избори. И получаваш резултата от тях. Никой не е ОТГОВОРЕН ЗА ТВОЕТО ЩАСТИЕ! Ти не си отговорен за това на другите. Колкото и важни да са за теб.

Можеш да предложиш помощта си, но ти не си виновен.

Често ти вменяват чувство за вина заради техните несгоди. Но ти не си виновен! Често заради несполуките си насочват стрели към теб. Но ти не си отговорен! Всеки сам носи отговорност.

Подкрепяй! Но не отнемай отговорността!

Споделяй своя път и своето изцеление! Но не и чувство за вина заради разочарованията.
Но също така ще трябва да освободиш и другите от отговорност за своя път! Никой не е длъжен да бъде добър, да е усмихнат, положителен, да се развива, да споделя твоите вярвания за живота. Това осъзнаване е дълбоко освобождаващо. Виж също: Истинският лукс е да живеете така, както ви харесва

Не поемай тази тежест в теб и не вменявай тази тежест на други.

Всеки е отговорен за себе си. Всеки има право на свободна воля. Всеки сам прави избори. И всеки сам носи последствията от тях.
Винаги във всеки един момент можеш да вземеш решение да преобърнеш живота си. Да коригираш, онова което не харесваш.

Поеми своята отговорност! Освободи се от тяхната! И продължавай да летиш!

Защото … ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

YouTube player
Scroll to Top