❤️ Не вярвай на всичко, което мислиш за себе си! Ти си небето! от Милена Голева

Често объркваме поведението си с нашата личност.

А това ни пречи да се усещаме ценни.

Ще ти разкажа за един паразитен модел на мислене,

който е щампован в повече от 90% от хората. И ако ти си един от тях, тази статия ще ти помогне да се измъкнеш от един невидим капан, който всъщност те кара да имаш нагласата, че си сбъркан, повреден, че не си достатъчно добър и следователно не заслужаваш радост, щастие, любов.

С всяко нещо, което казваш или мислиш ти изпращаш сигнали към подсъзнанието.

А онова, което се настани трайно в подсъзнанието се превръща във фокус точка на привличане.

Какво си казваш мислено или на глас, когато постъпиш неправилно?

  • Постъпих глупаво или аз съм глупав?
  • Направих нещо лошо или аз съм лош?
  • Държах се невъзпитано или аз съм невъзпитан?
  • Не се получи или аз съм карък?
  • В тази ситуация подведох човека или аз съм лъжец?
  • Провалих се или аз съм пълен провал?
  • Домързя ме нещо или аз съм мързелив?
    И този списък може да продължи до безкрай.

Твърде лесно и лековато дори се отъждествяваш с недобрите характеристики.

YouTube player

Това са нещо като договори, които правиш със самия теб!

И всеки път, когато нещо не ти се получи ти сам на себе си лепиш етикети. Когато продължиш да мислиш отново и отново чрез тези негативни етикети мислите ти започват да се трансформират в поведение. И така без да се усетиш ти моделираш теб в една твърде пресилена негативна посока. Прочети още: Твоето подсъзнание може всичко. Накарай го да работи за теб!

Доста несправедливо към теб самия, нали?

Откъде идва този матричен модел на мислене? Вярно е, той вероятно не е твой (поне неговото начало не е). Така си го “попил” от твоите родители, учители, партньори, често дори приятели. Вероятно, когато си бил малък, родителите и бабите и дядовците така са те квалифицирали. Те не са ти казвали: Този път не се справи, но продължи да се упражняваш и ще ставаш ве по-добър. Те са ти казвали: Колко си непохватен и несръчен! Ти си невъзпитан, лош, глупав, недосетлив, мързелив, грубиян и т.н.

6 неща, които да започнеш да правиш за себе си

За съжаление, този модел на мислене трудно можеш да го уловиш сам,

защото той се е вкоренил дълбоко и въздейства на ниво несъзнавано.  Ти толкова си го приел за част от теб, че дори не би ти минало през ум да го подложиш на съмнение. Обаче, какви сигнали излъчваш към Вселената, когато се отъждествяваш с подобни квалификации? Постепенно ти започваш да възприемаш себе си като човек, който не е ценен и не заслужава добри неща да му се случват. И според законите на проявлението, ти получаваш точно това, което излъчваш и в което вярваш.

Важно е да започнеш да разграничаваш твоето поведение от твоята личност

и дълбоката ти вътрешна същност. Това, че си сгрешил е моментното ти поведение, а не същността ти.

Можеш ли да разграничиш небето от времето?

Понякога времето е слънчево, друг път дъждовно, ветровито, мъгливо, бурно, гръмотевично. Но всички те не са характеристики на небето, а на времето. Небето си остава перманентна чистота и безкрайна синева! Тези климатични промени идват и си отиват. Небето остава!

YouTube player

Облаците идват и си отиват. Небето остава!

Същото е разграничението между твоето поведение и твоята личност. Емоциите идват и си отиват. Но твоята същност остава. Ти не си твоите моментни емоции. Ти си небето! Ти не си времето. Да! Времето е част от небето. но е временно. Идва и си отива. Небето е перманентно! Виж също: 10 стъпки, които веднага ще внесат положителна промяна в живота ви

Усети ли разграничението! Емоциите се сменят. Идват и си отиват! Отминават! Трансформират се! Видоизменят се! Но ти оставаш!

Работи със своите емоции, но не се отъждествявай с тях! Те не са твоята същност. Ти просто си проявил определено поведение спрямо обстоятелства и ситуации.

Не вярвай на всичко, което мислиш,

защото то може да те подхлъзне. Често е плод на матрични модели на мислене.

Ти не си времето! Ти си небето! Ти си ПРЕКРАСЕН!

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

 

Scroll to Top