преди да се обидиш

❤️ 5 неща преди да се обидиш от Милена Голева

Да се учим да прощаваме, но и да се учим да не се обиждаме.

Това е важна част от изкуството да живеем в радост. Прочети също: Пусни контрола

Ще синтезирам 5 важни неща,

за които да се замислиш преди да вземеш решение да допуснеш отровата на обидата да се влее в теб. В дългогодишната ми практика като преподавател по йога и медитация, лектор и водещ на семинари, съм установила, че безспорно обидата е нанесла жестоки здравословни и емоционални рани и е добре да се учим да се справяме с нея и да не позволяваме да краде от красотата на живота ни. Или поне да сведем тези преживявания до минимум.

Кои 5 неща да гледаш преди да избереш да се обидиш:

  1. Колко важен е този човек в собствените ти очи.

Дали има в живота си онези компоненти, които ти смяташ за важни и успешни. Ако човека, който те обижда ти нямаш причина да уважаваш, задай си въпроса: Би ли поискал съвет от този човек, би ли се доверил на неговия съвет? Ако не би приел съвет от този човек, как можеш да приемеш неговата обида?

YouTube player

Как можеш да се обидиш от някой който не харесваш, цениш и уважаваш?

Да приемеш обидата му означава, че приемаш мнението му за важно и стойностно, нали? Много често още на това първо условие всичко приключва. Осъзнаваш, че няма причина да взимаш тази обида. Човек, който не е изградил нещо смислено, който не изгражда дори самия себе си как може да обиди човек като теб. Ти се развиваш, съграждаш, опитваш, действаш. Преди да се съгласиш с обидата, първо виж кой е човека.

❤️ 8 ключа за повишаване на вибрациите от Милена Голева

Всичко около нас вибрира. Ти получаваш това, което излъчваш. Забелязал ли си, че има хора, които наистина усе
  1. Колко е ядосан.

Дали не обижда теб, за да заглуши собствената си болка. Когато човека срещу теб е ядосан, бесен, гневен и извън кожата си, той е способен да каже всичко. И често самия той съжалява за изреченото впоследствие. Не взимай навътре такива думи. Думи казани през силна емоция нямат истинна стойност.

  1. Дали не те обижда, защото иска да е като теб,

но не може или не си позволява. Дали твоя път не му напомня за собствената му неспособност да случва мечтите си. Дали не завижда, защото на теб ти стиска да бъдеш последователен, да правиш правилните за теб неща. Да се отказваш от вредните си навици. Да придобиваш нови, полезни такива. Когато те обиди, такъв човек те сваля “долу” и така му става по-леко, защото те снижава до себе си. По-скоро, в този случай приемай обидата като истински комплимент. Защото такъв човек ти показва, че си на правилния път.

❤️ Завистта – тихият крадец от Милена Голева

Едва ли има друга емоция, която да е откраднала толкова много радост, вътрешен мир, себеуважение, ща
  1. Погледни обидата от позицията на бъдещето

Сега бих искала да отидеш напред в бъдещето. Мислено се прехвърли една година напред. И виж дали тази обида, или преживяваното от теб в момента има същата сила, тежест и стойност след една година. Ако отговорът е НЕ. Тогава защо терзаеш себе си днес. Защо вместо да насочиш енергията си в градивна посока я пилееш за нещо, за което дори няма да си спомняш след време?

  1. Не приемай подаръка

Ще ти разкажа безценна притча за обидата: Преди много, много години, някъде в Япония живеел един велик самурай. Носели се легенди, че никой не може да го победи – той унищожавал всеки, който се осмели да застане пред очите му. Прочети също: Вселената винаги ти казва ДА!

Един ден пред него застанал войн,

който бил известен с това, че използвал една и съща тактика – провокирал противника си, карал го да направи първата крачка и възползвайки се от грешките му, атакувал и побеждавал. Знаел отлично какви легенди се носят за самурая, но въпреки това бил убеден, че ще го унищожи.

Самураят и войнът излезли на площада пред всички.

Войнът започнал да хвърля камъни по противника си, заплюл го в лицето, използвал груби обиди. В продължение на дълги часове той се опитвал да провокира стареца, но накрая, изтощен и унижен, се принудил да направи крачка назад.

YouTube player

Учениците веднага обградили самурая и го попитали:

„Как можахте да търпите всичко това? Вие показахте такава страхливост…“.
Самураят със спокоен тон задал въпроса:„Ако някой ти донесе подарък и ти не го приемеш, на кого принадлежи подаръкът?“.

„На този, който го е донесъл“, отговорил един от учениците.

„Така е и със завистта, гнева и обидите. Когато не ги приемеш, те продължават да принадлежат на онзи, който ги носи в себе си!“.

❤️ 7 отровни думи, които тровят живота ти от Милена Голева

Отстрани тези 7 отровни думи от речника си Огромна е силата на думите и те безкрайно влияят на всичко, коет

За да можеш да се справиш с обидите е важно да повишиш самооценката ти.

Когато започнеш да “стъпваш” на себе си и своето собствено менение за нещата ще ставаш все по-независим и недосегаем за обидите. За това ще ти помогне специалната водена медитация, която съм разраборила за Увереност и самоуважение. Научи още за нея тук: www.milenagoleva.com Също така безкрайно ще ти помогне онлайн видео курса за Увереност и самоуважение. Той съдържа практики и техники, които помагат безкрайно. Можеш да го намериш тук: https://milenagoleva.com

И изключително важен компонент.

Откажи се от ролята си на жертва. Ти си създател на реалността си. Не някой, който по случайност попадаш в определени ситуации и среда. И помни:

Животът е Прекрасен … защото ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

 

Scroll to Top