Пусни контрола

❤️ Пусни контрола! от Милена Голева

Аз съм човек, който ще забележиш, не употребява думата контрол.

Твърде силова ми е. Но ако някога би ме чул да я ползвам, е когато я съотнасям към теб. Или … не можеш и нямаш власт да контролираш външни обстоятелства и хора (и слава богу), но винаги имаш възможност да направляваш теб, твоите мисли, нагласи, реакции. Променяйки гледната точка, гледайки с други очи на дадена ситуация, ти се дава силата да проемняш призмата, през която света ще ти се покаже.

Какво обаче означава нуждата за контрол?

Много е важно да осъзнаеш защо имаш тази потребност да контролораш? Контрол имаме склонност да упражняваме, тогава когато се усещаме несигурни. Контрола ни дава имагинерна сигурност. Когато има недоверие между двама души, има контрол. Контрола е опит да стъпим на нещо стабилно. Прочети също: Ритуал в 5 стъпки за програмиране на силно ново начало

Недоверие, несигурност, страх от неизвестното.

Колкото повече се стремиш да контролираш нещата и хората, толкова повече възможността да контролираш ти се изплъзва. Нуждата да контролираш, винаги се обръща срещу теб и винаги води до задънена улица, от която трудно намираш изход. И като добавка непрекъснатата тревожност. Желанието непременно да направляваш и контролираш, води до перманентна тревожност, която изпива енергийния ти ресурс.

YouTube player

А какво ако пуснеш контрола?

Тези, които искат непременно да държат нещата под контрол обикновено са безкрайно отговорни хора. Но не осъзнават, че контрола ги държи в безкрайно напрежение. Най-сигурния начин да направляваш (контролираш) нещата е като пуснеш контрола. Звучи като парадокс, нали?

Как да пуснеш контрола?

Струва ти се, че когато пуснеш контрола всичко ще се обърка. А винаги ставаш свидетел на точно обратното. Защото контрола вибрира в нискочестотния регистър. А той ни носи още неща в нискочестотната вибрационна реалност.

Как? Като се довериш!

Да се довериш в процесите на живота. Да допуснеш, че всичко, което се случва и ще се случи е за твое най-висше добро. Можеш ли да го направиш? Разбира се, докато медитираш, ти се учиш именно на това да пускаш контрола. Да се довериш.

Да се отпуснеш. Контрола означава стягане.

А то изразходва огромно количество енергия. Когато се отпуснеш и буквално и преносно, ще се изненадаш как нещата ще започнат да “текат” плавно и хармонично в живота ти. Защото ти самия ще “течеш” плавен и хармоничен. А каквото е вътре, това е и вън! Да осъзнаеш, че всичко се случва за твое най-висше добро. Всичко се случва в правилния момент и в точната последователност и точно, когато си готов.

YouTube player

Да пуснеш контрола не означава, да не правиш нищо,

а да действаш през вибрация на доверие. Много хора си мислят, че пускането на контрола е всъщност да се отдадеш на мързел и ленност. Да не правиш нищо. Но всъщност в това е истинската мъдрост. Да правиш крачки напред, но през доверието, а не през несигурността. И тогава ефекта е поразителен. Защото ще спестиш огромно количество лична енергия и ще имаш възможността да я насочиш в правилната, градивна посока. Вълшебно е!

Да пуснеш контрола не означава да живееш без цели и стремежи

Точно обратното, докато се стремиш към поставените цели да се влееш в потока. Да живееш в потока не означава да се оставиш на течението да те носи. Когато се включиш в потока подобренията се случват сами. И ти ще го усетиш. Контрола е точно обратното на живот в потока. Пусни контрола и вече си в потока, усетил безгрижната лекота и ефирност на съществуването си. И тогава всичко започва да се подрежда. Когато си в потока си завладян от усещане за пълна безопастност и сигурност. Безпокойството се стопява. Усещането е цялостно и пълно. Сякаш няма минало и бедеще. Има само СЕГА. И пълно доверие в него.

Практика по време на сън:

Много е важно да се научиш да спиш с отворени длани. Това ще ти помогне да пускаш контрола. Често спим с ръце, които са стиснати в юмручета, но не го осъзнаваме. Наблюдавай се как заспиваш. И се приучи да отваряш длани. Тук ще намериш техника за спокоен и възстановяващ сън: milenagoleva.com

Пусни контрола. Откажи се от необходимостта да управляваш.

И тогава ще изпиташ истинска лекота и усещане, че отиваш в правилната за теб посока. Ще почувстваш, че наистина се връщаш на руля на твоята лодка на живота. Най-сигирния начин да контролираш е като пуснеш контрола. Виж също: Вселената винаги ти казва ДА

Когато контролираш нищо ново не може да ти се случи.

Ти ограничаваш Вселената и огромните и възможности да сбъдва мечтите ти. Все едно живееш ограничил се сам в малки квадратчета. И ти сам не си даваш възможност да бъдеш изненадан, да ти се случи нещо, което досега не си преживял. Контрола те държи единствено в познатата зона.

Пусни контрола! Излез от квадратчетата! Позволи на живота да ти се случва!

Животът е прекрасен … ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top