❤️ 7 отровни думи, които тровят живота ти от Милена Голева

Отстрани тези 7 отровни думи от речника си

Огромна е силата на думите и те безкрайно влияят на всичко, което правим. Защото! Ти си този, който изричаш всяка дума. Всяка дума, от своя страна, създава определена вибрация. Всяка дума има огромна сила. Някой думи имат изключителна положителна сила. А други обратното. Всяка дума, която изговаряш създава вибрация. И тази вибрация, която ти създаваш заедно с изговарянето на думите, остава в теб! Т.е. употребявайки думите ти създаваш вибрационна среда, в която пребиваваш самия ти и разбира се твоя събеседник или събеседмици. Важно е да осъзнаваш какъв е твоя речник и какви са думите, които използваш.

Има откровено негативни и отрицателно заредени думи,

които ти избягваш и изчистваш речника си от тях. Обаче има думи, които изглеждат безобидни, но ти пречат много повече отколкото си представяш. Кои са те? Прочети още: Когато си ядосан или огорчен, дори когато си прав, наказваш себе си!

YouTube player

Ето 7 думи, които никак не изглеждат вредни и паразитни на пръв поглед,

но всъщност имат огромната сила да понижават твоята енергия, да блокират пътя ти към благоденствието и изобилието. Защото ти ги употребяваш инертно и без да осъзнаваш тези думи произвеждат една тиха отрова, която остава в самия теб.

  • Да!

Казваш я много често, през филтър, когато всъщност искаш да кажеш НЕ! Казваш ДА, само защото не искаш да разочароваш или обидиш някого. Чудесно е да казваш ДА и да помагаш на прекрасните хора около теб. Обаче! Когато това да е през филтър, когато си казал ДА, в момент в който вътрешното ти аз е крещяло да кажеш НЕ. Тогава това ДА започва да произвежда отрова вътре в теб, която остава в теб.

  • Трябва!

Всеки път, когато кажеш трябва ти всъщност заявяваш, че предстои да направиш нещо насила и те въвлича в някакъв вид задължение. Т.е. влизаш в много ниска вибрация. Това “трябва” сваля твоята вибрация и ти тръгваш да правиш нещо от позицията на ниска вибрация. Би могъл да замениш думичката трябва с “бих искал да …” или “бих желал да …” това вече показва твоята лична воля и веднага променя изходната точка, от която търгваш да правиш нещо и те въвежда в друга високочестотна вибрационна среда.

  • Уморен съм/умора!

Дори ако е вярно, всеки път, когато го повтаряш ти го утвърждаваш отново и отново. Превръщаш го в магнит за още умора и негативизъм. Дори, когато си уморен не го вербализирай, защото по този начин ти го затвърждаваш отново и отново.

YouTube player
  • Проблем!

Тази дума често я използваме дори в “позитивен” контекст. Когато всичко е наред, ти казваш “Няма проблем”, “Не ми представлява проблем”, “Това не е проблем”. Обаче Вселената чува думата “проблем” и ти изпраща още от това. Само помисли колко често тази дума присъства в речника ти, завоалирана в уж, позитивен контекст. Ревизирай речника си и я замени с “Всичко е наред”

  • Мразя!

Тази дума има силно негативен и отрицателен заряд. И този заряд насища теб с този заряд. Много е лесно да бъде заменена от “не харесвам”, “не одобрявам”, “не ми допада”.

  • Ужас/Ад!

Тези думи вибрират в откровено ниска вибрационна честота. Те привнасят лека невидима отрова в теб. Използваш ги просто по инерция. Не ги произнасяй дори на шега. Те правят невидими връзки в мозъка ти на дълбоко подсъзнателно ниво.

YouTube player
  • Никога!

Това на пръв поглед не е негативна или лоша дума, но влияе силно негативно. Често се заричаш “Никога няма да ми се случи”; “Никога не бих постъпил по този начин”; “Никога не бих позволил”. Вселената само това и чака. Никога не казвай никога. Това опустошава жизнената ти енергия и често предизвиква да бъдеш въвлечен в точно такава ситуация.

Тези 7 думи не звучат негативно.

Те звучат като част от естествения речник на почти всеки съвременен човек. Използваш тези думи неумишлено, несъзнателно, но те има силен заряд, правят невидими невронни връзки. И точно това ги прави толкова паразитни. Защото ги използваш много по-често отколкото си мислиш. Виж също: Да се тревожиш означава да използваш въображението си, за да сътворяваш нещо, което не искаш

Ти създаваш и произнасяш думите и вибрацията остава в теб.

И ти влияе. Заменяй тези думички с техен положителен еквивалент. А положителните думи ще създадат положителна вибрационна среда, в която ще бъдеш и самия ти.

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

Scroll to Top