❤️ Няма само добри или само лоши хора – всички имаме от двете от Милена Голева

Спомни си как изглежда символа ИН/ЯН.

В него са преплетени светлата и тъмната страна. Но в светлата страна има малка частица от тъмната. И обратното. Нищо в живота не е само черно или само бяло. Нещата от живота са базирани на нюансите на тези два елемента. И ако не се преплитат един в друг, живота ни ще изгуби много от очарованието си.

Двете протовоположности се допълват взаимно.

Те са свързани една с друга, противопоставят се и преминават една в друга. Представляват редуващи се приливи и отливи. Ин винаги съдържа потенциала на Ян и обратно, т.е. в светлината се съдържа семето и потенциала на тъмнината и в тъмнината винаги се съдържа потенциала и семето на светлината. Прочети още: Как ощетяваш сам себе си или какво добавяш към глагола съм

Няма само добри или само лоши хора. Всички ние имаме и от двете.

Да наистина в различно процентна пропорция. При едни препобладава и взима превес тъмнината. Други пък се стремят към светлината. Лошото всъщност може да се окаже нещо добро. А доброто може да бъде и лошо. Колкото по-добре осъзнаем тази истина, толкова по-лесно ще приемем себе си.

❤️ Не си длъжен! Не ти е длъжен! Не са ти длъжни!

YouTube player

Важна е посоката, която сме избрали.

Дали е към светлината или към тъмнината. Ин и ян. Само в тъмнината можеш да различиш светлината. Няма само ден. Има и нощ. И това е прекрасно. Деня дава едно. Нощта друго. Има вдишване. Има издишване. Кой ще определи кое е по-доброто? И от двете има нужда. Двете взаимно правят цялото. Ако приемеш тази дуалност, ще можеш по-лесно да приемеш другите. Ще можеш по-леко да приемаш себе си.

Във всеки един от нас има потенциала и на двете.

Приеми обаче, че всяка тъмна частичка от теб е всъщност онази сила, която те кара да не се отказваш да се превръщаш във все по-добър човек. Приеми факта, че всяко тъмно семенце, което усещаш е онзи твой контраст, който те учи как да се грижиш по-пълноценно за семенцата от светлина. Виж също: Вътрешният покой, а не материалните придобивки е истинския критерий за успех

Приеми и прегърни тъмните нюанси в теб.

Те са също толкова важни, колкото и светлите. И всяко от тях има своето важно място в теб. И всяко е важен градивен елемент на твоята същност. Не отхвърляй. Не се съпротивлявай. Приеми. Седни на масата и постави срещу теб своята тъмна част. Пообщувай с нея. Опитай да подходиш с разбиране. Опитай даже нещо повече. Да я заобичаш. Да я опознаеш. Признай че я има. Прегръни я дори. Хм! Защо не!

YouTube player
Олекна ли ти?

Не си само ти. Всички ние имаме и светла и тъмна частица в себе си. Всички ние водим вътрешни битки, скрити от очите на другите. И всеки ден печелим или губим в тази игра. Но важна е генералната победа. А тя се обуславя от пътя, по който си избрал да вървиш. Научи още за колекцията от водени медитации на български език

Знам че пътя, който ти си избрал е този към светлината.

И това е най-важното. Не определяй себе си като лош заради временни и незначителни прояви на тъмното семе в теб. А гледай и следвай посоката. Посоката на светлината.

Как без тъмнината ще можеш да оцениш светлината?

Двете са еднакво важни и нужни.

Какъв си ти определя избора ти на посока.

И не забравяй: Животът е прекрасен и интересен защото има и ден и нощ!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

bg_BGБългарски
Превъртете до върха