❤️ Медитацията – супер лесен начин за подмладяване със 7 години

Медитацията не само освобождава ума, но и ни поддържа по-млади

Редовната медитация на средна възраст подмладява мозъка ни със седем години и половина, разкрива ново изследване. Учените смятат, че комбинацията от силна концентрация и релаксация може да предизвика образуването на нови мозъчни клетки.

Според мнозина медитиращите хора са по-умни,

но новите проучвания откриват връзката на техниката с болестта Алцхаймер и намаляването на риска от загуба на паметта с възрастта. Колекция медитации

Учените сканирали мозъците на 50 американски мъже и жени,

които редовно медитирали, както и тези на 50 немедитиращи. Резултатите били обработени от компютърна програма, която анализирала изображенията според възрастта на участниците и физическото им състояние.

И резултатите били поразителни.

Мозъчната възраст на немедитиращите била същата като тяхната реална възраст, т.е. 55-годишните имали мозък на хора на 55 години, нито повече, нито по-малко.

Но по-интересното е какво се случва в групата на медитиращите – техните мозъци били по-млади от тях самите.

Така 50-годишните участници в експеримента се оказали с 43-годишни мозъци.

Ползите стават все по-големи с напредването на възрастта. За всяка година след 50, медитацията намалява възрастта на мозъка с цяла година. Прочетете още: Какво ше се случи, когато започнеш да медитираш

„Това изследване показа, че техниката запазва мозъка по-млад и намалява скоростта на остаряване на по-късен етап от живота”, обясниха германски експерти от Университетската болница в Германия.

Научете оше за нашата специална лечебна медитация със специалното участие на Теодосий Спасов: Излекувай своето тяло

Открий своята медитация от Милена Голева тукhttps://milenagoleva.com

Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук.

 

 

Scroll to Top