❤️ Да се тревожиш означава да използваш въображението си, за да сътворяваш нещо, което не искаш от Милена Голева

Работата е там, че твърде много си свикнал да се тревожиш.

И това да се тревожиш се е превърнало в твой навик, който ти упорито и последователно си отглеждал години наред. Нещо повече, когато се тревожиш ти всъщност си в зоната на комфорт, в която се усещаш значим, важен. И сякаш ако не се тревожиш все едно нищо съществено не вършиш. Време е да осъзнаеш, че тревогата е просто един навик, на който ти доброволно позволяваш да влезе, да дойде и да започне да нарушава хармонията вътре в теб.
Знаеш чудесно, че всяка мисъл, която минава през ума ти, създава вибрация. А всяка вибрация се материализира. Твоите мисли, вярвания и емоции материализират онова, което се случва в живота ти. Ето защо е време да осъзнаеш, че всеки път, когато се тревожиш за нещо, ти използваш вибрациите си, за да твориш нещо, което не желаеш в живота си. Ето това е резултата от тревогите.

Тревогата създава и материализира още и многократно повече, от това което не искаш да имаш в живота си.

Ако нещо, което те тревожи можеш да го промениш, не си губи времето в тревоги, а действай. Когато се задействаш, когато започнеш да търсиш решение на проблема, тревогата отпада, защото цялото ти внимание е насочено към това да действаш и да правиш нещата, които ще те извадят от нежеланата ситуация.
Ако пък, това заради което се тревожиш, ти нямаш никаква власт над него и то изобщо не зависи от теб. Тогава така или иначе нямаш какво да направиш. Но тревожейки се ти залагаш на нискочестотна вибрация, която всъщност още повече ще влоши ситуацията

YouTube player

Ти не би искал да използваш този могъщ инструмент, който имаш твоите вибрации, за да твориш неща, които не желаеш да имаш в живота си. Прочети още: Когато си ядосан или огорчен, дори когато си прав, наказваш себе си

Затова запомни!

Всеки път, когато се уловиш, че се тревожиш, първо помисли дали това не е плод на онази инерция. Дали наистина има сериозно основание за това. Ако имаш основание и нещата зависят от теб. Хващай се за работа. Запрятай ръкави и започни да търсиш решение. Ако имаш основание, но нещата не зависят от теб, то тогава защо да се тревожиш. Като така или иначе нищо не можеш да промениш.

❤️ Търси решения, а не оправдания!

Когато следващия път се уловиш, че се тревожиш за нещо. Спри! Осъзнай! И си кажи:

  • Момент, тук се случва нещо много важно. Аз в този момент сътворявам, неща, които не желая да имам в живота си.

И тогава избери да насочиш вниманието си към решението на проблема, а не към генерирането на още от него. Защото когато се тревожиш ти генерираш още и още. Когато се захванеш в решението ще изпиташ енергия на облекчение. Виж също: 3 неща, които да избягваш да споделяш за себе си

YouTube player

Използвай вибрациите си мъдро. Всяка твоя мисъл, всяко твое чувство значат много.

Това няма как да се случи изведнъж. Но малко по-малко ще осъзнаваш на първо място силата, която имаш да твориш и след това че ти имаш право да избираш накъде да насочваш вниманието си. И постепенно ще започнеш да усещаш как живота ти ще започне истински да се променя.

Животът е прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

bg_BGБългарски
Превъртете до върха