❤️ Вътрешният покой, а не материалните придобивки е истинският критерий за успех

До неотдавна мерило за успеха на хората бяха материалните им придобивки.

Учиш, за да да учиш повече. Учиш повече, за да работиш. Работиш, за да работиш повече. За по-висока заплата, за голям апартамент, за автомобил и почивки, за техника и хубави дрехи.

Фиксирането на успеха в материалните неща и парите

задава и насоки на възпитанието, оформя състезателно мислене у децата, стремеж и амбиция те също да успяват, да имат добри оценки, за да стъпят напълно подготвени за горния модел – образование-работа-пари. И в това те трябва постоянно да изпреварват останалите. Виж също: Вселената изпълнява всички желания. Само я помолете

Дали материалният успех носи чувство за удовлетвореност и щастие?

„Успях, имам всичко това. Дългото пътуване свърши, вече съм материално добре, имам хубав дом и придобивки.“ Но този модел задава ново състезание, ново препускане за поредната цел. Колите стават все по-скъпи и хубави, телевизорите все по-големи, телефоните все по-„умни“.

И така усещането за щастие се загубва.

Заместено е от паниката, че изоставаме. Прераства в тревожност, панически атаки, депресия, бърнаут. Фиксирани в материалните неща, ние никога не можем да сме щастливи.

“Все повече хора стават все по-уморени от това състезание.”

Обръщат се към езотерика, различни духовни течения, стават вегани. Търсят това, на което откликва душата им. Зарязват добре платените си длъжности и започват да пътуват, да развиват бизнес от хобито си, търсят прост живот и минимализъм. И в това няма нищо случайно. Днес вътрешният мир е синоним на успеха. По-трудно постижим от материалния успех, но по-важен за времето, в което живеем.

“Търсенето на центъра на спокойствието е търсене на щастието. ”

Да се откъснеш от технологиите и информационния шум, да се срещаш с хората на живо, да имаш време за медитация, да имаш време за децата, природата, животните, градината. Да можеш да четеш с часове и да готвиш за удоволствие на себе си и близките си. Всичко това днес е безкрайно трудно и се превръща в истинска житейска цел.

❤️За настоящия енергиен момент Милена препоръчва:

ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА ЗАПИСВАНЕ!

Днешните времена ни дават невероятната възможност да преосмислим приоритетите си

и да насочим енергията в нова посока. Нека всеки нов ден, всяка нова година ставаме по-осъзнати за ценните неща в живота си и да не губим време в преследване на грешни цели.

Да се преборя за възможността да се усамотявам.
Да преосмисля – това е ли е правилната работа за мен.

Да имам време да разговарям с хората.

Да каня повече гости.
Да не купувам нови вещи, които не ми трябват.
Да вървя повече.
Да обърна внимание на дома си.

Да намирам повече време за четене.

Да се науча да следвам интуицията си.
Да преоткривам чувствеността си. Прочети също: От днес ще живея по-бавно …

Открийте вътрешния покой чрез медитация тук
Източник: hera.bg

Научете още за колекцията от медитации на Милена Голева тук: https://milenagoleva.com

Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук.

Scroll to Top