❤️ 3 причини защо ти се случват едни и същи неща от Милена Голева

Замислял ли си се, че често историите в живота ни се повтарят?

Тъкмо си мислиш, че си се измъкнал от някаква неприятна житейска ситуация и не след дълго тя отново се завръща макар и в някаква леко различна визия. И така отново привличаш едни и същи като тип връзки, отношения, хора, сходни ситуации, дори болести. Начинанията, с които се захващаме приключват по идентичен начин.

Защо се случва така? Ето три ключови причини!

  1. Защото след определена случка отново и отново говориш, коментираш, оплакваш от проблема

Имаш навика след като ти се случи нещо неприятно да се връщаш отново и отново към него в мислите и разговорите си. Шефа ти се отнася несправедливо, партньора ти те разочарова, все не ти стигат парите, колежката се държи неуважително и т.н. и т.н. ти се оттегляш от ситуацията, попадаш в нови взаимоотношения и обстоятелства, известен период от време се чувстваш прекрасно и не след дълго по подобен начин нещата се връщат в живота ти.

Защо?

Работата е там, че когато се случи нещо негативно или минаваме през трудност, не спираме да го коментираме, критикуваме, обсъждаме, злословим, оплакваме, оправдаваме. Отново! И отново! И мислено. И вербално. Какво се случва тогава? Ти държиш точката си на фокус към това неприятно нещо и енергията на Вселената ти доставя още и още от същото. Нова порция поръчахте! Заповядайте! Нова порция! Заповядайте! Онова, което излъчваш от теб е същото, което ще привлечеш отново! Прочети също: Твоите мисли не те мислят. Ти ги избираш и им даваш живот!

Тук не става въпрос на никого нищо да не споделяш.

Тук си говорим за това да не предъвкваш като развалена плоча месеци, години дори стари разочарования. Когато отмине и намериш решение да простиш (тук ще намериш прекрасна техника за Прошка) и го оставиш където му е мястото в миналото. Остави миналото в миналото ако не искаш още от него. Вселената не съди дали нещо е добро за теб или не. Тя е неутрална. Тя само откликва на енергията, която излъчваш. Не че някой те наказва. Не защото кармата ти е непосилно тежка. Не че съдбата ти е такава. Просто ти това си “пожелал” с вибрациите си.

6 неща, които да започнеш да правиш за себе си

YouTube player
  1. Дълбоки вътрешни убеждения

Всички онези неща, в които вярваш толкова силно, че дори не ги подлагаш на съмнение, те се подразбират като факти. Точно малко преди да достигнеш желаното и хоп нещо се случва и те връща на изходна позиция. Точно успееш да свалиш килограми и хоп тялото ти се връща в старите килограми (виж специално разработената медитация тук). Тъкмо закърпиш бюджета и леко се отпуснеш и хоп изникне непредвиден разход (виж специално разработената медитация тук).

Във всяка една сфера дълбоките вътрешни убеждения са онзи вибрационен подпис,

с който ти одобряваш, приемаш и подписваш онова, което се случва. Всяко човешко същество е динамична система от дълбоки вътрешни убеждения, емоционалност и настройка към света. И всички тези неща са като един вибрационен комплект, който е характерен единствено и уникално само за този човек. Респективно така подпечатва и своя житейски път.

Тези дълбоки вътрешни убеждения работят на ниво несъзнавано.

Преди малко прочетох едно такова: “Нищо хубаво в живота ни не идва без голяма болка”. Какво се случва когато човек “разполага” с такова убеждение? Ами ти си знаеш, че за да ти се случи нещо хубаво, ще трябва да го “заплатиш” с болка. Ти си чакаш болката. Без нея, казваш си не може. И Вселената казва:

-Чудесно! Получаваш от желаното!

Защото ТИ излъчваш точно определена конфигурация от вярвания, които привличат ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА КОНФИГУРАЦИЯ ОТ ПРЕЖИВЯВАНИЯ. ВСЕЛЕНАТА НЕ СЪДИ ДАЛИ НЕЩО Е ДОБРО ИЛИ НЕ ТЯ САМО ОТКЛИКВА.
Нещо повече, ти дори не желаеш вече (подсъзнателно) да ти се случват хубави неща, защото ти е писнало от трудности и болка. По-добре да няма хубави неща, ОБАЧЕ и да няма болка. Разбираш ли как работи? Като в омагьосан кръг.

Решението?

Как да започнеш да променяш тези дълбоки вътрешни убеждения? Щом те са на ниво подсъзнание, значи промяната трябва да се случва на ниво подсъзнание. А подсъзнанието се проявява като дълбоки вътрешни убеждения. Ти не знаеш, че ги мислиш и вярваш. Но ги подразбираш от само себе си. Като например: майка ми беше пълничка. Баба беше пълничка. Значи и аз така. Майка нямаше късмет с мъжете. Баба също. Аз ще съм като тях. Коя съм аз, че да очаквам друго за себе си.

Кое има силата да помогне?

Медитацията. Когато осъзнах, че медитацията хем помага приятно да релаксираш, хем има силата да трансформира паразитните вътрешни убеждения, хем в същото време ума в алфа честота на мозъчните вълни има мощ да твори, моят живот започна да се преобръща генерално. Затова, когато започнат да медитират хората, започват да се променят към много по-добро.

И здравето, и живота си, и отношението към себе си!

Точно затова съм създала колекция от практики за различните аспекти, които имаме нужда да потърсим решение в живота си. Колекцията водени медитации можеш да разгледаш тук: www.milenagoleva.com
Наблюдавай своите дълбоки вътрешни убеждения и в тях ще откриеш ключа за често повтарящи се житейски модели.

Те са като един ластик.

Колкото и сила да набереш, да се оттласкаш, да го разтегнеш и да вложиш енергия в новото си начинание, той ще те върне обратно назад. Защото твоето дълбоко вътрешно убеждение няма да ти позволи да минеш тази граница, на онова в което дълбоко вярваш.

  1. Защото не си научил урока

Всяко нещо идва в живота ти като урок, от който имаш да учиш. Докато не научиш урока и не вземеш изпита не минаваш нататък. Повтаряш отново и отново. Минаваш урок. Явяваш се на изпит. Прочети още: Парадоксът: по-малкото е повече!

Какво значи да научиш урока?

Разболяваш се. Болежката не идва да те накаже, а да те подтикне да промениш нещо в начина си на живот. Когато осъществиш промяната т.е. научиш урока от болестта повече няма нужда и тя си отива. Често обаче правим обратното. Излекуваме се с помощта на лекарства или операция или чудо. Обаче после се връщаме към стария си начин на мислене и на живот. Респективно си връщаме и болежката или тя се проявява по леко различен начин.

Никой не пресича пътя ни случайно!

YouTube player

Всеки проблем идва с урок.

Учиш урока, проблема няма причина да идва. Добрия въпрос, който можеш да си зададеш е: На какво идва да ме научи тази ситуация?

Вярвам, че тази статия е дошла при теб в точния момент.

И ще ти помогне да осъзнаеш и да намериш пътя да излезеш от този омагьосан кръг.
Когато се замислиш за тези три фактора много бързо ще усетиш промени в живота си.
Наслаждавай се на живота!

Защото ТИ си Прекрасен! Животът е ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

bg_BGБългарски
Scroll to Top