❤️ Парадоксът – по-малкото е повече от Милена Голева

Защо изглежда, че някой хора постигат повече с по-малко цели?

Нещата им сякаш се получават без много напъване и зор и някак през лекотата.

Наистина ли многото е повече?

Има един стил наречен минимализъм. Стил в изкуството дизайна и архитектурата. Също начин на мислене, който се противопоставя на алчната ненаситност на съвременния свят, материализма и нуждата да трупаме. И съответно почитателите на този начин на живот ни уверяват, че ще бъдем подвластни на по-малко стрес и бъркотия. И съответно ще имаме повече време за важните неща.

Качеството за сметка на количеството!

Дали повече е равно на по-добро? Ще бъдем ли по-щастливи ако имаме повече? Едни от най-щастливите нации по света са драматично по-бедни в сравнение с нас. Прочети също: Завистта – тихия крадец!

Дали щастието е в имането и количеството?

Нека обаче погледнем този принцип и от друга гледна точка. От гледна точка на целите, които си поставяме. Често грешката на начинаещия е, че искаш всичко и го искаш сега. Понеже не знаеш откъде да започнеш си поставяш си много цели едновременно.

Но повечето цели няма да те доведат до повече успех. Защо ли?

Ти разполагаш с определени времеви и енергийни ресурси. Повече цели, означава, че ще ти се наложи да разпределиш времето, енергията, ентусиазма, знанията си по малко на повече места. Това автоматично те обезсилва и разфокусира. Напрежението и стреса ще започнат да взимат връх. Ще започнеш да губиш вяра и уважение към себе си. Научи как да си върнеш вярата в теб и да редуцираш стреса и умората тук!
По този начин в опита си да жонглираш с много елементи, ставаш леко невротичен, вътрешно напрегнат и ще изгубиш фокуса за истински важното.

Нека видим обратния пример!

Поставяш си по-малко и по-ключови цели. Моята препоръка е между една и три. Насочваш фокуса към наистина важните неща. Вниманието, енергията, мотивацията се насочват конкретно. Ефективността градивно нараства. Започваш да изпитваш удовлетворение. Да ти е все по-леко. Връщаш си усещането за лична стойност. Или казано с други думи, започваш да вибрираш високочестотно. А какво привличаш в живота си, когато се чувстваш добре? Привличаш още неща, заради, които да се чувстваш добре. По-малко цели означава ПО ЯСНИ цели!

Не дължиш на никого комфорт!

Ето какво се случва, когато оптимизираш целите си:

  1. Повече място за важните неща
  2. Повече усещане за свобода
  3. Повече умствен покой
  4. Повече щастие
  5. Повече самоуважение
  6. Повече ефективност
  7. Повече време за забавления, за семейството, за децата

Забеляза ли нещо ключово важно.

Уж  правиш по-малко, а като резултат получаваш повече от всичко това. Интересен парадокс по отношение на целите, нали? Прочети също: 10 стъпки, които ще внесат положителна промяна в живота ти!

Редуцирай важните цели и наблюдавай как те ще доведат до ПОВЕЧЕ във всеки един аспект!

Животът е прекрасен … Ти си ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top