❤️ Твоите мисли не те мислят. Ти ги избираш и им даваш живот

Повечето хора се усещат като жертви на своите мисли и мисловен поток.

Мислите са като маймунки, които подскачат от клон на клон, са казали древните мъдреци. Като че ли е много по-лесно да се оставим на мислите да ни управляват, отколкото да се опитаме ние да управляваме тях. Забележи! Използвам думата управлявам, а не контролирам.

Мислите са изключително мощен инструмент.

Те са един от трите фактора, които имат силата да създават нашата реалност. Дали би искал да оставиш сътворяването на живота си на случайността и на случайно преминаващи мисли? И те да подскачат от едно място на друго. Или пък би искал да започнеш постепенно да овладяваш и осъзнаваш своя мисливен поток? И така да насочваш живота си в желаната от теб посока.

Мислите имат феноменална мощ.

Много по-могъща, отколкото повечето хора допускат.
Не! Ти не си жертва на своите мисли. Ти имаш силата да ги насочваш. Да ги управляваш. Мислите не мислят теб. Ти ги избираш и им даваш живот, а не обратното.

YouTube player

Всяка една мисъл има силата

да привлече към себе си абсолютно същата като честота и вибрационна същност мисъл. И това се случва много по-бързо, отколкото допускаш. Само за 14,5 секунди. После те двете привличат нова. И после нова. И нова. И те заедно започват да сътворяват събития, случки,  хора и неща в живота ти. Прочети също: Как да задействаме Закона за Привличането само за 17 секунди

Представи си, един безбрежен океан.

Океана на живота. И в него плува лодка. Твоята лодка. Лодката на живота ти. Тя има платна. Но ти не си ги отворил. Да! Лодката има платна. Те са там. Обаче, когато не са отворени ти нямаш никаква възможност да направляваш нейния път и съответно живота си. Лодката е оставена на произвола на теченията, ветровете, вълните на океана. Там където я отведе случайността.

А не може ли да отвориш платната

и ти да си този, който да започнеш да избираш своите мисли? Да ги ОПИТОМИШ!
Знам! Мислиш си много е трудно! Обаче! Когато си кажеш трудно е, Вселената ще го валидизира. И всичко свършва тук. Защо просто не си кажеш, че с всеки следващ твой опит ще ти става все по-леко и даже приятно.

Как се опитомяват мислите?

Ами точно както би опитомил маймунка, например. Не можеш насила да я опитомиш. Защото тя е страхлива, ще се съпротивлява и ще избяга. Точно както и мислите. Нужно е време и търпение и лекота. В началото е добре да отиваш не много близо до маймунката. Постепенно да бъдеш мъничко по-близо, за да може все повече да свиква с твоето присъствие. И ще усетиш, че малко по-малко се сприятелявате. Нужно е време и търпение и лекота. със сила няма да се получи. Опитомяването е ПРОЦЕС!

Накъдето насочваш вниманието си, там отива енергията ти!

YouTube player

Ти водиш война с твоите мисли,

вместо да влезеш в мир с тях. Откажи се да воюваш. Избери мира и лекотата. Тогава ще усетиш как се случват нещата. И ще ставаш все по-добър капитан на своята лодка на живота.
Ти имаш право във всеки един момент да ПОДБИРАШ своите мисли. Виж още: Нещата, които искаш не се бавят. Ти ги отблъскваш несъзнателно

Твоите мисли не са някаква даденост.

Освен ако не ги оставиш на процесите на инерцията. В този случай наистина твоите мисли започват да мислят теб и да контролират живота ти.
Когато обаче осъзнаеш твоята сила за ИЗОБОР и да се възползваш от нея, тогава ще усетиш, че процеса става все по-лесен за теб.

Запитай се сега:

Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?

Избери я съзнателно и я задръж за 14,5 секунди с лекота в ума ти. Тя ще привлече друга приятна мисъл. После друга приятна мисъл. След известно време отново се запитай. Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре.

Избери я! Задръж я!

После отново. Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре. И така стъпка по стъпка започваш да се изкачваш по стъпалата на приятното усещане. Твоите мисли няма да имат друг избор, освен да прииждат в ума ти все по-приятни. Направи го веднага! Опитай!

YouTube player

Това е процеса на ОПИТОМЯВАНЕ!

И е лесен, но изисква практика, самонаблюдение и последователност. Ами упражнявай се!
Ти имаш свободната воля накъде да насочиш вниманието си. Каква мисъл да избереш и да влееш в ума си. И прави всичко това през лекота и мекота. Не със сила. А с финес и търпение. Прочети още: Не се оправдавай! Всички имаме на разположение 24 часа

ЗАСЛУЖАВА СИ!

Така живота ще се превърне в твой проект. А не в продукт на случайността.

Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?
Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?
Коя мисъл да избера СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?

Представи си го като един огромен супермаркет,

в който има абсолютно цялото изобилие от продукти. Има продукти, които харесваш, има такива, които да ти любими, има и такива, които никак не харесваш. Ти никога не отиваш в супермаркета, за да напълниш количката си с неща, които не обичаш. Ти влизаш в магазина. Оглеждаш се. Минаваш по пътеките. Разглеждаш равтовете и ИЗБИРАШ да слагаш в твоята количка САМО тези неща, които искаш и които харесваш.

А ЗАЩО ТОГАВА ДЪРЖИШ В УМА ТИ МИСЛИ, КОИТО НЕ ХАРЕСВАШ?

Коя мисъл да ИЗБЕРА СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?
Коя мисъл да ИЗБЕРА СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?
Учи се да харесваш и избираш мислите си, така както избираш любимите продукти в магазина.

Медитирай! Медитацията е практика, която ще опитoмява

все повече мислите ти и ще те учи да ги насочваш в избраната от теб посока. Докато медитираш и даваш почивка на тялото и ума си, в същото време ще опитомяваш мислите. Ще се учиш да ги насочваш и нежно да направляваш.
Коя мисъл да ИЗБЕРА СЕГА, за да се почувствам малко по-добре?

А ти коя мисъл избра сега?

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top