❤️ 6 неща, които е важно да започнеш да правиш за себе си от Милена Голева

Когато падаш, това е животът. Когато се изправяш, това е характера ти.

Едва ли има човек, който да не е падал и преминавал през житейски трудности. Не всеки човек, обаче, е в състояние да стане и да се изправи. А още по-малко са онези, които имат силата не просто да продължат, но и да променят генерално посоката на живота си.
Откъде да започнеш, тогава когато осъзнаваш, че е време за РЕШЕНИЕ за генерална промяна? Прочети още: Парадоксът – по-макото е повече!

Подбрала съм 6 фундаментални неща, с които да започнеш!

  1. Превърни се в най-добрия си приятел –

На първо място е взаимоотношението ти със самия теб. Как е възможно да изграждаме хармонични връзки с другите, при положение, че не сме в мир и хармония със самите нас. Толкова си безпощадно критичен към самия теб. Често нетолерантен и груб. Важно е да започнеш да се учиш да си даваш обичта, топлината, търпението, загрижеността, толерантността, които проявяваш към най-близките на сърцето ти хора.

Помисли си как би се отнесъл към много близък приятел в труден за него житейски момент.

Би го утешил, насърчил, обгрижил. Така ли би се отнесъл с теб, когато не се справиш с нещо или се провалиш, или не ти се получи? Превърни се в най-добрия си приятел. Този, в който ще срещнеш подкрепа и разбиране. Грижа и търпимост. Да! Важно е сам да се побутваш напред, да имаш очи да се самокоригираш, но през възприятието на топлота и разбиране. Всеки път, когато усетиш, че започваш да се критикуваш си задай въпроса: – Какво бих казал на най-добрия си приятел в този момент?

YouTube player
  1. Да се научиш да учиш –

Такова е времето! Важно е непрекъснато да учим нови неща. Да придобиваш нови знания и умения. Да съхраниш и любопитството в теб. Да подхранваш своята любознателност към света. Умееш ли да учиш? Времето е динамично. Всичко бързо се променя. И тези, които имат способността да се учат непрекъснато ще им се получава.

  1. Да медитираш –

Едно от уменията, без които на съвременния човек е все по-трудно да живее пълноценно и да се спраявя с целия физически, емоционален, психически и енергиетн товар на ежедневието. Практика достигнала до нас от древността, която непрекъснато се трансформира, така че да бъде адекватна за нуждите на съвременния човек и спрямо спецификата на съвременния начин на живот. Научи още за колекцията: Водени медитации

Тя отдавна не е практика за избрани,

които медитират изолирани и далеч от света в тишина и хармония. А ни помага да се справяме с предизвикателствата днес. Да живеем по пълноценно, удовлетворено и в радост. Не е ли фантастично? Докато релаксираш тялото и възстановяваш енергийния си баланс, възвръщаш силата и енергията. Всъщото време успокояваш емоциите, ума и мисловните си потоци. А и докато си в алфа честота на мозъчните вълни сътворяваш своя собствен живот.

3 причини защо ти се случват едни и същи неща

YouTube player

Огромна е силата на медитацията.

Особено в тази форма, която е адекватна и адаптирана спрямо спецификата и нуждите на съвременния човек. Създала съм възхитителна колекция от практики за различни теми и аспекти на живота, където се нуждаеш от подобрение. Можеш да разгледаш колекцията медитации тук: milenagoleva.com Медитацията е път към себе си. Път към здраве, изобилие и благоденствие. Качеството на живота напълно се променя към добро. Медитацията е и почивка И разширяване на съзнанието И сътворяване на реалността. Медитацията е като да се завърнеш в къщи. Да се прибереш у дома.

  1. Поеми отговорност –

Научи се да поемаш отговорност за онова, което ти се случва. За всичко онова, което правиш в живота си, НО и за всичко онова, което не правиш. ДА! Всичко което правиш е важно. То работи за теб. Но и също така за всичко онова, което не правиш. То също има огромно значение. Мързеливички сме! Има едни хора, които отлично разбират живота, четат книги. Но не се възползват от тези огромни знания.

Е И? Когато нещо не ти се получи

точно по начина, по който искаш поеми отговорност. То е резултат от това, което правиш и това, което на правиш. Без грозна самокритика. С любов и грижа осъзнай, че имаш още път (винаги има още). Има още неща, които да шлифоваш в теб. Стъпка по стъка. Но не обвинявай неща и хора извън теб. Всичко се намира вътре в теб. Там търси. В теб е силата да преобърнеш посоката. Докато си най-добрия си приятел поеми отговорност.

YouTube player
  1. Избирай мъдро това, което допускаш в твоя свят –

Всичко онова, което допускаш в живота си формира твоята вибрационна среда. А вибрационната среда, в която пребиваваш формира твоята реалност. Хората, на които избираш да отдаваш времето, енергията и настроението си. Книгите, които четеш. Музиката, която слушаш. Филмите и предаванията, които гледаш. Информационния поток, който допускаш. Те ти влияят. Избирай ги мъдро.

  1. Научи се да казваш НЕ –

Ако си взел решение да промениш посоката на живота си е безкрайно важно да се научиш. Да! Това се учи! Да казваш НЕ, когато искаш да кажеш НЕ. Нежно, но карегорично НЕ. Уважително, но категорично НЕ! Понякога в името на това да запазиш мира с някой друг човек, започваш война вътре в теб! Когато се научиш да казваш НЕ, само тогава ще освободиш място на много нови ДА да влязат в живота ти. Имаш лично пространство, на което сам определяш границите на допустимото. Ако не се научиш да казваш НЕ, тогава когато искаш да кажеш НЕ, ще пропуснеш много прекрасни неща, на които да кажеш ДА!

Тези 6 неща ще ти помогнат в твоя път напред.

Започни с първата стъпка. С първата крачка. Но я направи. Твоя живот е в твоите ръце. И онова, което ще ти се случи утре зависи от онова, което правиш за теб днес. Поеми живота си в твои ръце. Дори да не ти се получава, ти ще си на твоя път. А всяка малка промяна във вътрешния ти свят ще манифестира промяна в света навън. Виж също: Дай на времето време. Стига си бързал!

Животът е прекрасен … ТИ си ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
bg_BGБългарски
Scroll to Top