❤️ Не се оправдавай! Всички имаме на разположение 24 часа от Милена Голева

Оправданието се е превърнало в начин на живот.

То се ражда лесно. И някак много естествено. Мислиш си, че оправданието е нужно на някой друг. Но всъщност единствения човек, който има отчаяна нужда от това да се оправдае си самия ти.

Оправдаваш се защо продължаваш да стоиш в ситуацията,

която не ти е по вкуса, защо не се грижиш за теб, защо не отделяш време за нещата, които са ти приятни списъка е безкрайно дълъг. Не си даваш сметка, че това да се оправдаваш  се е превърнали в твой начин на живот. А ти си станал Цар на оправданията. Направо граничиш с гениалността, когато трябва да измислиш оправдание 😉

А какво е оправданието?

Брилянтно замаскирани лъжи. ДА! Оправданията са лъжи! И то лъжи, които те отдалечават от добрия начин на живот. Едва ли осъзнаваш, с каква лекота изричаш всяко от тях. НО! За да поддържаш тази лъжа отново и отново изразходваш огромна енергия. А тази енергия можеш да потребиш за нещо полезно. Например да се погрижиш за теб! Прочети също: Остави нещата просто да се случват

Често пробутваш оправдания на другите.

Но най-жалкото е, че ги пробутваш на себе си. И после харчиш огромна енергия, за да ги поддържаш живи и актуални! А знаеш ли, че абсолютно същото количество енергия, която ти е нужна за оправдания ще ти е нужна също така и да направиш действие.

YouTube player

И става ефекта на лавината.

Днес се оправдаваш за едно, утре за друго. Става инерция. Нямам време, имам мтвърде много работа, аз не съм толкова важен, сега не е момента, ще чакам да дойде по-подходящ момент, започвам от понеделник, ще се стегна от следващата седмица, само да мине този зор и почвам, от нова година си обещавам. И пак лъжи! И пак лъжи! Спри!

Когато се грижиш за себе си по-малко всеки ден ти го правиш за ТЕБ! Ти не го правиш за мен, за съседа, за колежката, за …. , за …, за …! За ТЕБ ГО ПРАВИШ! ЗА ТЕБ!

Признай пред себе си!

Не че нямаш време! Просто не си си приуритет! И те мързи! И си оставил на инерцията да надделее!
Оправданието краде от теб самия! То ощетява ТЕБ! Пречи ти да вземеш живота си в ръце!
Помисли си за човека и хората, на които се възхищаваш. Всички те имат точно толкова време, колкото и ти. Всички те разполагат с 24 часа. Виж също: 5 тайни на Закона за Привличането

И успешните и неуспешните имат времеви ресурс от 24 часа.

Разликата е кой как избира да управлява тези 24 часа. Успешните и удовлетворени хора са абсолютно наясно, че е нужно да “инвестират” време в грижа за себе си. Само така ще могат да се справят успешно с всички безброй задачи.

Когато се влачиш без енергия, когато се събуждаш уморен, когато си изнервен и кисел КОЛКО ДАЛЕЧ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ СТИГНЕШ/ Как точно си полезен на себе си и другите?

YouTube player

Въпросът е как подреждаш приоритетите си!

И къде си ти в тези приуритети. Има ли те изобщо в днешния списък със задачи. Дал ли си си 15 мин за медитация, за да отпочинат тялото и ума ти, какво хубаво направи днес за теб,  има ли в списъка ти време за любимия ти спорт или прекрасните ти приятели.

Спри да се оправдяваш!

Започни да действаш!

Но не от утре. Не от началото на следващата седмица. Не, когато ти се подредят нещата. От ДНЕС!
Хайде! В теб има много сила. Започни от ДНЕС!

СЕГА НАМЕРИ ОПРАВДАНИЕ, ЗА ДА СЕ ПОГРИЖИШ ЗА ТЕБ!

Излез от затвора на оправданието и се влей в потока на живота си!
Задай си въпроса: Какво хубаво нещо ще направя за себе си днес?

И ГО НАПРАВИ ДНЕС!

Животът е прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

Scroll to Top