❤️ Превърнете раните си в мъдрост от Милена Голева

Познаваш много хора, които постоянно се самосъжаляват? Аз също!

В началото е самосъжалението. Не спираш да се питаш защо точно на мен. После самосъжалението се превръща в изкуството да можеш да променяш лошите ситуации в добри. Да превърнеш раните в мъдрост, която да ти служи по пътя ти напред. 

Не можеш да промениш миналото, но можеш да му придадеш ново значение

и да му позволиш да допринесе полза в живота ти.  Всеки път, когато поглеждаш назад към миналото, поглеждай с Благодарност за всички уроци, които си имал привилегията да ти поднесе живота. Докато ти падаш и ставаш и падаш и ставаш, около теб има хора, които стъпват твърде предпазливо и твърде бавно, стремейки се да се съхранят от падане. Това са хора, които живеят “стерилно”. Виж също: 70 начина за повишаване на женската сила и енергия

YouTube player

Защо ти е равномерен и еднообразен живот?

Не е ли по-красиво живота ти да става все по-лек и плавен, но не защото си се крил от провалите. А защото си имал смелостта да застанеш очи в очи с тях и да ги преодолееш. И колкото повече пъти събереш себе си, за да се изправиш, толкова по-приятни спомени си създаваш. Спомени, които те карат да се гордееш с миналото си и със себе си.

Спомени, които ти напомнят, че живееш истински.

Не е ли удивително, толкова много живи хора има на тази земя. И колко малка част от тях живеят истински и пълноценно този живот. Колко много от тях спят живеейки и живеят спейки. Никога не поели риск, за да не паднат, за да не сбъркат и да останат “сухи”.  

Нима искаш да имаш такъв равен и предпазлив живот?

И тогава започваш да гледаш на паденията не като на проблеми, а като на възможности, за да научаваш повече за себе си и да преоткриваш неограничените си способности. И не след дълго, след поредица от изпитания започваш да изпитваш. Прочети още: Спри да спасяваш връзката си с другите! Спаси връзката си със себе си!

YouTube player

дълбока и искрена Благодарност за всички перипетии,

пред които те е изправил живота. И не само. Цялата Благодарност прелива в дълбоко удовлетворение и себеуважение. За да осъзнаеш, че си центриран. Да изпиташ с цялото си същество своята постепенна, лична еволюция. Как стъпка по стъпка градиш сам себе си.  

И вече няма значение колко пъти си падал,

единственото, на което отдаваш внимание е колко пъти си успял да станеш и да продължиш напред с високо вдигната глава.
И следващия път, още когато предусетиш, че идва изпитание. Вече си Благодарен. Вече знаеш, че имаш още какво да доусъвършенстваш в себе си, още какво да научиш. Протриваш ръце със задоволство и си казваш:

още една чудесна възможност за мен.

И тогава: О, чудо! Проблемите просто изчезват. Те просто спират да идват. Научил си си урока. Минаваш нататък!
А ти научи ли си урока?

Докосна ли мъдростта?

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top