❤️ Щастието не е в Притежаването, Щастието е в Преживяването от Милена Голева

Когато бил на смъртният си одър, един от най-могъщите завоеватели

в световната история Александър Македонски събрал своите най-доверени хора и им изброил три свои желания. Последното от тях било следното:
– Нека двете ми ръце да бъдат оставени висящи извън ковчега – заръчал той

И малко след това пояснил на учудените от това странно желание.

– Бих искал всички хора да видят, че идваме с празни ръце на този свят и с празни ръце си отиваме от него.
Аз пък бих искала да ти го напомня СЕГА, когато още много път има пред теб.

YouTube player

Единственото, което ще отнесеш със себе си не са материалните придобивки,

а онова което си придобил във вътрешен план. Уроците, които си научил. Емоциите, които си изживял. Необикновените преживявания, които са накарали дъха ти да спре. Звънтенето на смеха ти. Духовната ти еволюция.
Само да дръзнеш да се отвориш. Само да дръзнеш да пожелаеш да откриваш и изследваш. Какви чудеса само ще ти се разкрият. Виж още: Спри да спасяваш връзката си с другите! Спаси връзката си със себе си!

Колко път е нужен, за да откриеш, че Щастието не е в Притежаването, Щастието е в Преживяването?

Най-важните неща, които си купуваш и за които харчиш парите си не са материални. А онези невидимите. Тях никой не може да ти открадне. Тях пазиш в душата си завинаги. Това са твоите пътешествия във външния и вътрешния свят. Местата, които са видели очите и сърцето ти. Твоите красиви спомени. Богатството от общуването с високо стойностни хора. Способността ти да мечтаеш. Умението да учиш и да се развиваш. Вярата в доброто. Изживените мигове щастие. Времето в което си оставал насаме със себе си.

Истински стойностните неща се разпознават само със сърцето.

И именно те допринасят за еволюцията на душата. Това е съществената ценност от пребиваването ти тук на тази възхитителна планета и единствената ценност, която можеш да отнесеш със себе си. Разбира се, няма нужда да се отказваш и от другото. Не е нужно да отричаш материята. Та нали тя също е важна част от теб. Не е необходимо да нарушаваш баланса. Тайната на хармоничния живот е именно в този баланс. Прочети още: Човекът на новото време еднакво силно владее материята и духа

YouTube player

Но не си позволявай да изпускаш същественото.

Не забравяй за Александър Македонски. Един наистина велик пълководец и вдъхновител. Създателя на една от най-големите империи в древния свят, като че ли в желанието си да завладява външни територии, далечни земи и богатства, забравя че тези придобивки не би могъл да вземе със себе си.

Със сигурност се случва на всеки един от нас.

Със сигурност се случва и на теб. Увлечен в динамиката на ежедневието, да се изгубиш в не толкова същественото. Докато преследваш близките цели, да изпуснеш голямата картина и истински смислените и безценни опитности.
Дълбоко в себе си го знаеш. Аз само ти напомням.

Щастието не е в Притежаването, Щастието е в преживяването!!!

Още от Милена Голева в YouTube канала й тук!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top