❤️ Спри да спасяваш връзката си с другите. Спаси връзката си със себе си! от Милена Голева

❤️ Спри да спасяваш връзката си с другите. Спаси връзката си със себе си! от Милена Голева

Ако искаш да подобриш взаимоотношенията си с другите, просто надникни в себе си

Да! Там е ключа! Не го търси в партньора, децата, родителите, приятелите. Ако искаш да подобриш и спасиш връзката си с другите, ще трябва да насочиш погледа си към самия теб.

Всички видове взаимоотношения, които имаш в живота си,

(независимо дали те те удовлетворяват или не) са проекция на връзката ти със самия теб. Вероятно и ти изпитваш трудност да поддържаш качествени връзки с другите. И вероятно в някой аспекти се справяш брилянтно, в други взаимоотношения “удряш на камък” колкото и да се стараеш, колкото и да внимаваш. Питаш се:
– Защо не ми се получава? Какъв ми е проблема?

YouTube player

Ще ти кажа! Проблема се прожектира от теб.

Той е следствие на вътрешни битки и борби, които водиш във вътрешния си космос. На някакво много дълбоко ниво, осъзнаваш, че другия човек не ти е виновен. Но продължавайки да се стараеш, ти като че ли влошаваш ситуацията. Научи още за колекцията водени медитации на български език от Милена Голева тук

Всеки човек, който идва в живота ти е твой УЧИТЕЛ.

Особено тези, които те нараняват. Знам, че това не ти харесва. Знам, че ти е много по-лесно да насочиш вината към нещо друго, извън теб. Знам, че е много по-удобно да обвиниш за неуспеха човек, ситуация, обстоятелство, развитието на нещата, своята карма дори. Може би дори ще се издразниш и на мен. НО! Някъде от едно съкровено твое пространство, гласът на интуицията ти се съгласява с мен. ❤️

Спри да спасяваш връзката си с другите!

Хайде сега да вземеш отговорността в своите ръце.

В първия момент това звучи леко стряскащо. Как така всичко е вътре в мен? Нима за всички взаимоотношения, които така ме нараняват, разстройват и уязвяват съм отговорен САМИЯ АЗ!
ДААА! Това е добро начало.

YouTube player

Не е лесно да го приемеш.

Но, повярвай ми е много здравословно. Съвсем скоро ще откриеш с огромно удоволствие, че след като всичко е в твоите ръце си готов да продължиш напред, воден от увереността в собствените си сили. След като си способен да привлечеш в живота си отровни взаимоотношение, значи пак ТИ можеш да ПРИВЛЕЧЕШ  в живота си КРАСИВИ И ХАРМОНИЧНИ взаимоотношения.

НЕ Е ЛИ ТОВА ОСВОБОЖДАВАЩО?

Хайде сега да погледнем, човека или ситуацията, която толкова много те измъчва. Погледни я от различен ъгъл. Тя не е случайно в живота ти. Тя е дошла, за да те научи на нещо, което за теб е много ценно. Помисли! Може би трябва да се научиш на търпение. Или пък да отстояваш собствената си позиция. Или да се научиш да погледжаш от гледната точка на другия човек. Ти ми кажи!

Помисли! С какво си привлякъл това в живота си?

Ако другите се отнасят зле с теб, може би ти самия се отнасяш зле със себе си. Ако не те зачитат, може би това е, отношението ти към теб самия. Ако не те обичат или ценят по начина, по-който би искал, вероятно сам себе си не обичаш и цениш. После се обърни навътре в теб. И потърси там. Каква битка водиш там вътре? Какво е онова в теб, което отричаш, отхвърляш, критикуваш, дори мразиш.

YouTube player

Би ли могъл да се помириш със себе си. Да се приемеш такъв какъвто си.

Разбира се, че имаш тъмна страна. Разбира се, че понякога реагираш, мислиш, действаш и чувстваш неща, които яростно критикуваш. Но помни! Тъмнината не е нещо лошо или негативно. Тя е нещо необходимо и полезно. И кой казва кое е правилно и кое не? Как би могъл да познаеш светлината, ако я нямаше тъмнината?
Ще ти кажа нещо важно! Запомни го добре! Прочети още: Няма само добри или само лоши хора! Всички имаме и от двете!

Ти винаги ще бъдеш съвършен и несъвършен едновременно.

ТИ СИ СЪВЪРШЕН ЗАЩОТО ДНЕС СИ ПО-ДОБРА СВОЯ ВЕРСИЯ ОТ ВЧЕРА. Помисли си какъв беше преди 1 година. А преди 5? 10? Със сигурност си по-еволюирала своя версия. И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕШ НЕСЪВЪРШЕН В СРАВНЕНИЕ С УТРЕ!

Да еволюцията е естествен процес за всички.

Дори когато грешим, ние научавайки се от грешките си правим стъпка нагоре.
Струва си да се “поровиш”. Защото персонажите ще се променят, но ситуациите ще остават същите. Струва си да се замислиш, защото едно е сигурно, ще прекараш всяка секунда от живота си в своята компания. А взаимоотношенията между ТЕБ и ТЕБ са проекция на взаимоотношенията между ТЕБ и ДРУГИТЕ.

Така че не съди другите твърде строго. Не съди и себе си твърде строго.

Ситуацията, в която се намираш сега  е твой учител. Потърси вътре в теб. Помири се със себе си. Почувствай колко дълъг път си изминал. Колко добри неща си направил. Изпълни се с топла обич. Спри да се самосъжаляваш. Поеми отговорността. И знай, че ключа към всяко решение се намира в твоите ръце. Виж също: Хигиена на общуването

Затвори очи! Вдишай дълбоко! Отпусни се!

Всичко е наред!
ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top