❤️ Новата енергия няма да приеме ролята ти на жертва от Милена Голева

Поставено е началото на огромни промени в енергиен план.

Всички сме част от тази вибрационна трансформация и е време старите модели да си отидат.

Целият свят е сцена, а всички ние сме актьори е казал Шекспир

ДА! Обаче твърде много хора са избрали да играят ролята на жертви. Позицията на жертва те застопорява в слаба позиция.

Идва едно ново енергийно време,

в чиито нови вибрации не можем да влезем ако носим тази стара нагласа със себе си. Настъпи време на тотална промяна на парадигмата и революция е света на невидимото. Не можеш да си позволиш да задържиш настройката на жертва. Време е да осъзнаеш и се разделиш с нея. И … да си дадеш възможност да полетиш. Прочети също: Как да накараш подсъзнанието да заРаботи за теб

Ние сме жертви на работодателите,

съпрузите, приятелите, децата, съседите, времето, обществото, здравето, невежеството, лошите шофьори, некомпетентните лекари и учители, предателите, семейната среда, безпаричието, кармата, вътреутробния период на развитие. Толкова много причини. И до една извън нас самите. Удобно, нали?

Винаги някой друг е отговорен за проблемите и неуспехите ни.

Колко удобно! Всички са срещу вас и непрекъснато имате причини да бъдете разочаровани. Колко комфортно! Изживяваш се като жертва на трудната си съдба. Така цялата отговорност отпада. Не ти ли звучи като идеалния сценарий? И така добре си влязъл в удобната си роля, че отдавна не можеш да се разграничиш от нея и да осъзнаеш какъв огромен капан си заложил сам на себе си.
Да бъдеш жертва всъщност е много удобничко!

YouTube player

Да бъдеш жертва има огромни предимства!

 1. Непрекъснато “проси” внимание и съжаление от другите! Това е толкова приятно. Това е начина на жертвата да се чувства важна. Чрез трудностите и несправедливостите, през които преминава, тя изнудва за внимание и грижа. Това я поставя в знчима позиция. А тази значимост е пристрастяваща. Това е енергия, която черпи от другите и я захранва.
 2. Винаги другите са виновни. Точка. Така отпада, така непосилното поемане на отговорност. Няма нужда да се огледа в себе си. Не е необходимо да потърси причини и него. Това го освобождава от нуждата от всякакво действие. Каквото и да се случи той, тя, то, те, другите са виновни.
 3. По-лесно е да не рискува. О! Да поеме риск е толкова пълно с неизвестни. Толкова страшно. Ами ако се провали? Нека по-добре “живота” да взима тези решения. По лесно е! А винаги може да се измъкне прехвърляйки отговорността на обстоятелствата, чиято жертва е.
 4. Винаги е права. Каквото и да се случи, жертвата няма отговорност. Отговорни са тези хора и неща, които непрекъснато я разочароват и обиждат и карат да се чувства зле.
 5. На всичко и всички се дразни: дразни го глупавият, дразни го умния, този който изрязява мнението си, този който не го изразява и т.н. и т.н. до безкрай. Жертвата непрекъснато намира на какво да се дразни.

Прекалено е удобно, за да се откажаш от тези удобни предимства, нали?

Да обаче дойде време да се разделиш с тази така уютна роличка. Отлично осъзнавам, колко е трудно да “се хванеш”, че си заклещил сам себе си в тази роля. Да бъдеш жертва е плод на дълга работа, грижливо отглеждана години наред и превърнала се в модел на поведение. Вероятно повечето хора са поставяли себе си в тази позиция. И това е съвсем нормално. Повечето хора са имали такива периоди, в които като, че ли носиш воденични камъни на шията си.

Искаш да полетиш, но не се получава.

Нещо все те тегли надолу. Не е нещо! А е именно ролята на жертва. Една от най-нискочестотните вибрации, в които можеш да се потопиш. И колкото повече излъчваш към Вселената сигнали за жертва, толкова повече ситуации и хора привличаш в живота си, които те държат прикрепен към тази ти роля.

Ама защо?

Защо да избереш ролята на жертва, след като имаш избор от цялата палитра роли, които можеш да изиграеш. А защо да не опиташ да “изиграеш” ролята на себе си. ДА! Изиграй ТЕБ! Тази роля е единствената свободна. Дай си шанс да направиш ТВОИТЕ грешки. Да минеш по ТВОЯ път. Да поемеш отговорност. Да се защитиш. Да си върнеш правото да бъдеш решаващия фактор в ТВОЯ живот. Виж също: Ритуал преди лягане за здраве и спокоен сън

Как да помогнеш на себе си?

В момента, я който осъзнаеш, че имаш в теб нещо от жертвата ТИ ВЕЧЕ СИ МИНАЛ ПОЛОВИНАТА ПЪТ в положителна посока. Най-трудно е да си признаеш, пред теб! Да осъзнаеш, че това е част от пътя. Да не се самокритикуваш, а да предприемеш действия.

YouTube player

Ето какво ще ти помогне?

 1. Спри да се оплакваш! Спри да критикуваш и обвиняваш другите!
 2. Не поставяй себе си след другите! За твоя живот никой не е по-значим. Не давай главната роля в сценария на твоя живот на накой друг.
 3. Спри да просиш съжаление! Знай, че тази енергия на съжалението, с която се храниш се закотвя все повече в позицията на жертва.
 4. Започни да развиваш здравословна увереност и самоуважение. Ето как! Ето ти практика.  Създадох специална медитация точно по темата, която ще ти помогне безкрайно: https://milenagoleva.com/shop/meditaciya-za-uverenost-i-samouvazhenie/Създадох и специален онлайн видео курс, който ще ти помогне да развиеш здравословни Увереност и Самоуважение: https://milenagoleva.com/shop/online-video-kurs-uverenost-i-samouvazhenie/
 1. Дай право на всеки да бъде такъв какъвто е и да прави каквото той прецени за добре.
 2. Не насочвай стрелите към теб! Не влизай от ролята на жертва на външни хора и обстоятелства, към жертва на теб самия. Често се случва. Намразваш и се настройваш срещу себе си. Това, обаче е същата позиция. Пак мси жертва, само си сменил адресата.

Време е да осмислиш тази настройка и да и позволиш да остане в твоето минало.

Да! Каквото и да се е случило, то е част от миналото. А ти имаш правото на избор да продължиш напред. В новата енергия с нови и светли нагласи. Ти си създател на реалността, която изживяваш. Не наблюдател. Не винаги ще ти се получава, но пътя е пред теб. Всяка грешка ще е стъпало напред.

Поеми здравословна отговорност за нещата, които правиш и нещата, които не правиш в живота си.

Това е твоя живот. Главната роля в живота ти СИ Е ТВОЯ!

Ролята на живота ти е да създадеш ТЕБ!

Животът е прекрасен … ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук:   www.milenagoleva.com

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top