❤️ Ритуал преди лягане за здраве и спокоен сън от Милена Голева

Състоянието ни сутрин и кондицията ни през целия следващ ден зависят от качеството на съня.

Добрия сън е в основата също така на това ще имаш ли енергия и настроение. Често споделям тази простичка рецепта, знам безкрайните и ползи. Аз съм човек, който вярва, че простичките неща работят най-много и привнасят истинска стойност в живота ни. Само че!!! Е важно да ги прилагаме.

Споделям я и с теб.

Веднага ще усетиш безкрайните и ползи.
Вечер непосредствено преди лягане взимай малко мед. Рецептата ще изпиша накрая.

YouTube player

А какви са ползите от меда преди лягане?

Те са в няколко направления: Събран от прашеца на цветя и билчици меда е бил специално лекарство още от древността. Медът е супер храна и супер лекарство.

  • Меда е естествен релаксант и действа успокояващо.

Особено преди сън. Вечер обаче се препоръчва приемът му да бъде разтворен във вода. Това щади стомаха.

  • Има антибактериално и антивирусно действие
  • Активира метаболизма и подобрява чревната флора

А защо го наричам ритуал, ли?

Ами защото към този меден еликсир добавям нещо много важно. Минутки спокойствие преди лягане, в които докато пия меденото вълшебство си припомням с БлагоДарност всички хубави неща, които съм имала привилегията да преживея днес. Така настоявам всяка вечер моя ум да търси и рови във файловете си за хубавото. Дори и най-дребните неща. Така тренирам ума си да забелязва ценното. Прочети също: Как да прочистим дома си енергийно

YouTube player

Рецептата:

Половин чаена лъжичка мед се разтваря в половин чаша топла вода. Важно е водата да не е студена, защото меда няма да се разтвори, нито гореща, защото полезните му съставки могат да бъдат унищожени ако е над 30-35 градуса. Това което препоръчвам е водата да не е повече от половин чаша, защото вечер след 19 часа не е добре да се приемат големи количества течности.  И още нещо важно: след като изпиете водата с мед лекичко изплакнете устата с вода или най-добре измийте зъбите.

И разбира се след това си лягам в леглото с нежна и релаксираща водена медитация. Разгледай колекцията тук. Така с удоволствие и постепенно преминавам в съня с красиви мисли и релаксирано тяло.

Много бързо ще усетиш успокояващия ефект

от медената вода в комбинация с благотворните вибрации на БлагоДарността. И особено след напрегнат ден чаша такъв меден еликсир ще ти помага да заспиваш спокойно, да имаш качествен сън. И да си готов и пълен с енергия, за да приемеш предизвикателствата на новия ден.

Пожелавам ти медени дни … медени вечери!

Защото ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
bg_BGБългарски
Превъртете до върха