❤️ Спри да се чувстваш зле, затова че се чувстваш зле от Милена Голева

Става така, че научавайки все повече как работят законите на Вселената,

започваш да изискваш все повече от себе си.

И в моментите, в които по някаква причина се почувстваш зле или нещата не се случват точно по начина, по който на теб ти се иска, ти започваш да изпитваш чувство за вина. Като че ли имаш задължението винаги да бъдеш щастлив, винаги да бъдеш усмихнат и ведър. И ако това не се случва на 100 процента, това не оправдава твоите очаквания и започваш да изпитваш разочарование от самия теб.

Чустваш се все по-зле, защото се чувстваш зле.

Познато ли ти е? На мен също. Много пъти съм го изпитвала и самата аз. Знам добре какво е, когато усетиш еликсира на това как работи Вселената. Когато човек вкуси от този еликсир, започваш да искаш да променяш едновременно много, много аспекти от живота си. Как ти се иска всичко да ти се случи, ей така, изведнъж. Веднага! Научи още как да си помогнеш с колекцията медитации от Милена Голева

Обаче това са процеси.

Не може да си упражнявал дадена негативна вибрация в продължение на дълги години и да искаш тоталната промяна да се случи ей така, за буквално за ден или седмица. Да! За час, ден или седмица ти можеш да усетиш силата на Закона за привличането. Но трайните положителни подобрения имат нужда от време. Нужно е твоето осъзнаване, постоянство, практика. Нужно е да наблюдаваш процесите, да насочваш мисли в желаната посока и най-вече да не си позволяваш да се чувстваш зле, за усещаш чувство за вина, когато се чувстваш зле.

YouTube player

Опитай се да омекотиш тази тенденция.

Защото когато към това, че не се чувстваш добре добавиш и чувството за вина, това утежнява момента още. Помисли си, в теб има огромна палитра от стотици възможни емоции. Не е нужно да искаш от себе си да бъдеш винаги в една определена емоция. Това няма нужда да се случва.

Как да развием здравословна увереност и самоуважение?

Ти си тук, за да преминаваш през различни състояния и да се учиш от тях.

Именно тяхното разнообразие ти помага да се развиваш и да вървиш напред и нагоре. И това да бъдеш все по-щастлив и все по-усмихнат започва да става твое все по-естествено състояние, но постепенно. Не осъществявай промените през чувството за вина. Защото така няма да проработи. Не се критикувай, затова че понякога си “долу”. И не се съпротивлявай на такива състояния. Спри да се чувстваш зле, затова че понякога се чувстваш зле. Прочети още: Онова от, което бягаш е това, което привличаш в живота си

Когато се чувстваш зле просто се остави на тази емоция.

Не се опитвай да я изгониш! Влез в нея! Изследвай я! Наблюдавай я! Виж защо е дошла! Какво има да ти каже! Но без да има елемент на самоупрек. Без чувство за вина.  Наблюдавай се и когато си супер “горе”, и когато си извън тази зона на приятност и комфорт. Тези моменти “долу” имат какво да ти кажат. Те идват, за да ти дадат нова отправна точка. Да ти помогнат следващата стъпка, която ще направиш да те отведе още по-нагоре.

YouTube player

Наблюдавай процесите.

Наблюдавай своите емоционални състояния. Понякога си “горе”, друг път си “долу”. Всички имат смисъл. Те са онова двигателче, което те провокира всеки следващ път да продължаваш да шлифоваш самия теб. И да продължаваш да шлифоваш тези малки (и големи ;)) ръбчета, които има в теб.

Спри да се чувстваш зле, когато се чувстваш зле!

Защото приемането на това “долу” ще ти помогне по-лесно да започнеш да се измъкваш от мястото, където не искаш да бъдеш дълго.

Хайде сега усмихни се! Приеми!

И спри да се чувстваш зле, затова че се чувстваш зле! Вдишвй дълбоко! Вече пое към любимото ти “горе”, усети ли?

Животът е прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
bg_BGБългарски
Превъртете до върха