❤️ Нека ти разкажа за … МЛАДОСТТА от Милена Голева

В днешните времена всички търсят тайната на младостта. Всички обещават и продават младост.

Къде е скрита тя? Каква е нейната тайна? И открита ли е изобщо?

Ще ти разкажа за една моя ученичка на 67 години. Представям ти Надя! И мога да те уверя, че на нейните години (не, че са много), това е един от най-младите хора, които съм срещала в живота си.
От душата й лъха на свежест. В сърцето й горят пламъчета. Прочети още: Аз съм тялото ти! Чуй ме!

YouTube player

Тя не спира да учи нови неща.

Да преследва по-високи цели, но без от нея да лъха гола амбиция. Пише стихове. Танцува като за последно. Възхищава се на малките чудеса. Подскача от щастие. Провокира живота. Предизвиква себе си. А усмивката винаги грее на лицето й. Едно слънце което заразява другите около себе си с живец и вдъхновение.

Със сигурност познаваш много млади хора, който са всъщност духовни пенсионери.

Деца, дори, които живеят без страст. И със сигурност си виждал много хора на пределна възраст (нашата героиня Надя, разбира се, не е от тях), които носят в себе си виталността на младостта. Вероятно си споделял неведнъж вдъхновяващи снимки на хора от третата възраст, които спортуват и си разказвал за тях с възхита. Е! Надя е една от нас. Тя е прекрасен човек от плът и кръв, който е пример за много поколения хора и особено за тези перманентно неудовлетворени и вечно намусени. Като че ли, когато ГОЛЕМИТЕ хора (като Надя) са близо до нас ги приемаме за даденост. Красота и младост отвътре и отвън

Аз отказвам да приема

Надя и хора като нея за даденост само защото не е снимка във фейсбук (на някой когото никога няма да срещнем). И бих искала всички да знаят за нея.
Но да се върнем на младостта. Защо все я търсим в козметиката и макиажа (НЕ, нямам нищо против тях ;)? Защо смятаме, че тя може да ни бъде подарена от пластичните хирурзи? Дали възрастта се измерва  просто в цифри?

Ще ти разкрия една голяма тайна! Младостта е в ДОБРОТАТА!

Тя е спътник на добрия човек. Свежестта отвътре се проявава и на лицето. Добротата няма възраст. Добронамереността няма бръчки. Защото да бъдеш добър и човечен не е порок (знам, че често си го мислиш), а ДАР, който за
мнозина е избледнял. Когато изгубиш изконната си същност имаш нужда да наваксваш отвън, да привнасяш малки (и големи) екстри, за да замаскираш изгубеното. Виж още: Лили Димкова: За да сме здарви и красиви, трябва да сме добри!

МЛАДОСТТА Е ДОСТОЙСТВО, КОЕТО СЕ ПРОЯВЯВА ОТВЪТРЕ НАВЪН!

А сега нека ти представя Надя. Една Жена, която ме вдъхновява всеки ден. Бих искала да я споделя и с теб. Нейният живот не е бил и не е лек, но тя се е възползвала от правото си на избор как да преминава през трудностите в живота си – с неугасваща страст и кураж да продължи напред, запазвайки доброто в себе си. Тя е лудетина по един възхитителен начин. Тя е жива и трептяща. И пример, от който аз бих искала да уча.

В моите очи младостта й е факт. Защото МЛАДОСТТА Е ДОСТОЙСТВО, КОЕТО СЕ ПРОЯВЯВА ОТВЪТРЕ НАВЪН! АКО ГО ИМА ВЪТРЕ ЩЕ ГО ИМА И ОТВЪН!

А ТИ, СТЪПИ НА ДОБРОТО В СЕБЕ СИ! ВЪРНИ СИ МЛАДОСТТА!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

 

Scroll to Top