❤️ Не спори! Всички са прави от Милена Голева

Работата е там, че сега с това, което ще ти кажа безкрайно ще се успокоиш и ще осъзнаеш, че всичко е наред и ще усетиш духовна свобода!

Толкова много енергия хабим да отстояваме своите вярвания.

Спорим! Убеждаваме! Обясняваме се! Налагаме се! Настояваме в определена позиция! Разваляме взаимоотношенията в любими хора!
Не си ли се заглеждал, когато двама човека спорят как всеки изглежда абсолютно убеден в своята версия. Прочети още: Законът за вибрацията

Всеки е готов да защитава до край правотата.

И ако се заслушаш внимателно в аргументите и двамата спорещи си имат своята “здрава” и неоспорима логика. И как е възможно сякаш изобщо не успяват да се чуят един друг. Сякаш всеки е глух за аргументите на другия.

Как е възможно това?

Всеки човек е прав за себе си, спрямо мястото и житейския път, по който е преминал. Да това е безспорно! НО! Има още нещо! И то е ключово. Всяко нещо, в което някой вярва Вселената го валидизира.

YouTube player

Т.е. няма никакво място за спор.

На всеки се дава според неговите дълбоки вътрешни убеждения. Или абсолютно всеки е прав за себе си.  Това знание ще ти даде дълбока духовна свобода!

Ако някой вярва, че животът е прекрасен,

то точно така Вселената ще подрежда събития, случки и хора, които да му доказват именно това. Често под мои лайфчета някой пише животът е гаден и труден.

Познай какво. Той е абсолютно прав.

Вселената така ще “подреди” нещата, че те да му докажат именно това. Когато си мислиш мога и не мога и в двата случая си прав. Когато си кажеш, че нещо е много трудно или пък възможно и в двата случая ще си прав. Когато си мислиш, че заслужаваш или че не заслужаваш познай какво, отново ше си прав. Ако се смяташ за карък или късметлия така ще е. Ако вярваш, че всички са използвачи, че всеки е готов да те прецака ще си прав.

Също ще си прав ако вярваш,

че има добри хора и именно с тях те среща живота. Именно затова и двете страни в един спор са абсолютно прави. Макар и този, който вярва в нехубави неща да е прав със знак минус. Виж съшо: 6 супер ефективни мозъчни упражнения използвани от Стив Джобс

Именно един от признаците на помъдряването е,

че нямаш нужда да влизаш във всеки спор. Младостта спори и убеждава. Мъдростта е по-обрана и не влиза на всяка цена в ненужни отстоявания на своята истина. Когато човек дълбоко осъзнае това, ще му олекне. Ще си даде сметка, че

не е нужно непременно да налага своята истина,

защото тя е част от неговия път. Ще си даде сметка, че в зависимост от онова, което иска да е той и живота му ще има правото да избира осъзнато нови неща, в които да вярва. И когато започне да променя своите вярвания и дълбоки вътрешни убеждения всъщност ще промени филтъра, през който пропуска неща в живота си.

Дори не можеш да си представиш колко много емоционална, ментална и физическа енергия хабиш,

за да се обясняваш и спориш. Независимо дали го правиш словесно или мислено, тази енергия я изразходваш. Помисли ако я насочиш към истински градивни неща. Tова ще освободи енергията ти и ще бъдеш способен да я насочиш на друго място.

Ние сме прави! Вие грешите!

Този начин на мислене е присъщ на все още неизрастналите хора и течение. Чувал си го навсякъде. И в религията. И в хранителни режими. И духовни течения. И в корпоративния свят. И при възпитанието на децата. И във всички сфери на живота ни.

Не влизай в ненужни спорове и словесни битки.

Когато има битка никой не печели. Винаги губят и двете страни. Губи дори и победителят. Пази своята положителна енергия и я инвестирай мъдро.

Защото … ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН … ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top