❤️ 3 неща, които да избягваш да споделяш за себе си от Милена Голева

Защо не всичко е добре да се споделя?

Една важна за всеки човек тема. Много често споделяме важни и съкровени за нас неща с неправилните хора. И така! Ето кои са тези три важни неща, които по-скоро да избягваш да споделяш и разказваш за себе си. Това би могло да ти спести много разочарования и негативна енергия. Виж още: Освободи себе си! Прости!

  • Стари разочарования всеки от нас има своите негативни истории, случки, събития в живота си, които не харесва. Неща, които са го разочаровали, обидили и дълбоко наранили. Винаги е по-добре да пуснем тези стари неща да си отидат от живота ни и е по-добре да не ги дискутираме отново и отново. Това е точно толкова добре за теб, защото ти разказвайки за нещо старо го каниш в настоящето. Но и толкова добре за другия, защото негативното е изстощаващо. Не само когато го преживяваш, но и когато слушаш за него. И ако темата е актуална, тогава потърси съвет или помощ. Но ако темата и разочарованието са нещо отминало и старо. Остави го в миналото. Точно там където му е мястото. Това е добре и за теб и за другия. Когато разказваш за разочарованието, дори то да е отдавна отминало, ти го преживяваш отново в настоящето. А всичко, което преживяваш в настоящето се превръща в твоя точка на привличане. Или казано с други думи, по-този начин привличаш в живота си още и още неща, които да те разочароват

А ти не искаш това, нали?

  • Бъдещите цели – това също е добре и за теб и за другия. Може и да не ти харесва, но ако запазиш целите си за теб ти не разпиляваш тяхната енергия. Вероятността да реализираш своята цел е много по-голяма, ако не си я споделил с другите. В момента, в който я споделиш, ти веднага ше усетиш негативната енергия и недоверието у другия, дори той да не го каже ти ще усетиш. Обаче недоверието на другия е плод на неговата опитност, пречупено през призмата на собствените му възможности. Представи си, че ти е хрумнала гениална идея. Споделяш я. Обаче на другия никак не му се струва добра идеята, защото самия той е преминал през различни оптности в живота си, има различни способности и през друга призма гледа на живота. Нещо повече той мислено я отрича. И дори да не ти го каже, твоя инстинкт ще улови недоверието и негативизма и автоматично ще свали твоя ентусиазъм. Виж също: Как да се предпазите от хора с негативна енергия? 
YouTube player

Много гениални и красиви идеи са били унищожени още в самия им зародиш, още преди да пуснат първото кълнче и да израстат нагоре.

  • Щастието  – живеем в общество на показност. Особено много на показ се излага щастието. Бързаме да споделим в социалните мрежи, (а и не само там 😉 абсолютно всичко прекрасно, което дойде в живота ни. И то не, за да споделим, а за да нахраним егото си. Всички сме чували, че щастието обича тишината и това не е случайно казано. Щастието обича да присъства неопетнено. Много е важно с кого избираш да споделяш щастието си. Дали тези, с които го споделяш са добронамерени към теб и истински ти мислят доброто или не. Защото нека не се заблуждаваме не всички се радват от факта, че ти си добре. Причети още: 15 начина, с които можете да промените мисленето си и да насочите живота си в по-добра посока

Споделяй щастието си с правилните хора. Само тогава това е добре и за теб.

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player

bg_BGБългарски
Превъртете до върха