❤️ Бягай далеч от тези, които говорят за гърба на другите от Милена Голева

Вероятно ти се е случвало да се почувстваш истински предаден от близък човек.

Някой на който си вярвал, имал доверие и разчитал. И когато доверието е предадено е много болезнено. Нужно е доста време, за да заздравее.

Обаче! Това предателство … то не идва просто така изведнъж.

То винаги има своята предистория и индикации.  Само трябва да знаем какво да наблюдаваме.

Един, за съжаление, често срещан сценарий ми разказа едно от момичетата, с които практикуваме йога заедно. Отива да потърси помощ от психолог. Влиза в кабинета, настанява се удобно. Притеснена е. Не знае какво да очаква. Дали е попаднала на правилния човек. И когато идва психоложката, тя започва да разказва за предишния пациент. Представя го в не много приятни краски.

YouTube player

Обяснява диагнозата му.

След което започва за разказва как е излекувала половината град Пловдив. При което нашето момиче си спомня един от нашите разговори в студиото. Че ако един човек говори зад гърба на другите (независимо дали е някакъв вид специалист или просто познат или приятел) то той рано или късно ще го направи и зад твоя. Онова, което нашето момиче веднага си е казало е, че на следващия пациент, психоложката ще разкаже за нея.

Обикновено има симптоми. Предателството не идва изведнъж. Има как да го “хванеш” отрано.

Когато един човек започне да говори зад гърба на другите пред теб ТОВА Е НАЙ-СИГУРНАТА ИНДИКАЦИЯ, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И НА ТЕБ.
Ако някой говори зад гърба на своите приятели пред теб, никога не се съмнявай, че той ще прави същото и зад твоя гръб. Защото това е модел на поведение!

Прочети също: Спри да спасяваш връзката си с другите. Спаси връзката си със себе си от Милена Голева

Защо се случва това? Защото този, който говори зад гърба на другите е човек с комплекси.

Той е неуверен и нестабилен. Такъв човек има нужда, посредством другите и оплювайки ги да може да се повдигне малко по-нагоре в очите на събеседника и в собствените си очи. Това са хора, които имат нужда да повдигнат своето собствено самочувствие и да облекчат своите собствени комплекси. Когато някой стъпи на нечий авторитет, за да се повдигне, един ден ще стъпи и на твоя. Особено ако става въпрос за близки приятели. За хора, които са споделили съкровени неща. Хора, които са се разкрили и доверили. Ако той това го разкаже на теб. Очаквай да постъпи по същия начин с теб, когато не си до него. Когато той е зад твоя гръб.

YouTube player

Това е валидно във всички сфери на общуване.

И във взаимоотношения работодател-работник. И при съпрузи. И при приятелски взаимоотношения. Разделят се двама души и започват да злословят зад гърба едни на други. Или в професионални взаимоотношения. Случвало ми се да правя интервю с човек, който иска да преподава в йога студиото. Винаги питам защо искате да си тръгнете от предишното място. Често се случва тези хора да ми говорят против предишните йога студиа, където са преподавали или колегите там. Никога не взимам такива хора. Вече разбираш защо.

Хора! Пазете приятелите си! Пазете всички, с които общувате!

Пазете тяхното достойнство! Пазете тяхното самочувствие! Пазете тяхното лице! Не си позволявайте само, за да се харесате на някой или да повдигнете самочувствието си да ги предавате. Рано или късно ще се разбере.
Това толкова често се наблюдава при нас в България. Като че ли сме твърде неуверени в себе си хора. И като че ли много имаме нужда да стъпваме на чужди авторитети, за да можем така да повдигнем себе си. Прочети също: Завистта – тихия крадец!

Обаче! Всеки път, когато някой говори зад гърба на друг, той говори за отношението, което той самия е провокирал у другия.

Когато самия ти се започнаеш с третия човек и съдбата те срещне с него, виждаш че той е много приятен и симпатичен. Или казано с други думи: Всеки път, когато някой ти говори против друг, той всъщност винаги говори само и единствено против себе си.

И нещо повече: когато някой говори зад гърба на друг, на мен винаги ми светка лампичка, че има нещо гнило в самия човек.

Виж още: Когато някой ви ругае и се опитва да ви унижи

Бягай далеч от тези, които говорят за гърба на другите!
Защото! Животът е прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top