❤️ Консумирай плодовете на труда си без чувство за вина от Милена Голева

Посял си семената … ожънал си … ще ядеш хляб

Преди няколко дни срещнах моя съученичка:

-Ей, Миленка, тялото и лицето ти изглеждат като на младо момиче и всичко ти се случва с лекота – ми каза тя
-Това дразни ли те – попитах
-Да! Много! – отвърна тя (Дълбок Поклон! Все пак малко хора биха си го казали в прав текст)

Виж също: Подари на хейтъра безразличие. Остави го гладен! от Милена Голева

Разделихме се, но това ме накара да се замисля.

Помислих колко труд съм положила за всичко това. Не! Не за тялото и лицето! А да открия мястото на комфорт вътре в самата мен. Всъщност да си го кажем направо. Тялото и лицето са само следствие. Те отразяват онова, което е вътре. Каквото е вътре, това е и вън. Да! Важи във всички измерения и на материята и на духа. Продължих да премислям. Правя йога, медитирам редовно, храня се, мисля, практикувам, упражнявам, действам, бачкам. Ами, тя не е даденост тази работа.

YouTube player

Това са плодовете на положен безмерен труд.

Само че той остава невидим. Голямото бачкане остава незабелязано, не защото не може да бъде видяно, а защото така е по-удобно за другия (то голямото бачкане си продължава и до днес, само че изведено в много по-приятни измерения). Само ти знаеш какво ти струва, за да се намираш там където си. От опит мога да ти кажа: – Няма случаен успех! Случайния успех ще е кратък и мимолетен. Зад всеки успешен човек, независимо в коя област, стои много, ама много невидим за останалите труд.

Случвало ти се е, нали?

Някой да ти намекне ти, пък, колко си добре. А той, пък, колко е зле! И в теб се промъква червейчето на чувството за вина. Как да го спреш ли? Ами помисли си само! Ти си бил търсач и работар. Търсил си и си намерил семена. Платил си за тях. После си ги посял. Изчакал си да поникнат. Плевил си. Торил си. Напоявал си почвата. Имал си дисциплината да бъдеш последователен. Обгрижвал си нивата всеки ден. Поел си риска от градушки. Лишавал си се от много други неща. Ожънал си. Смлял си ги. Омесил си тестото. Оставил си да втаса (колко търпение само ти е било нужно за това). Опекъл си хляба си. Ами ДА ЩЕ ЯДЕШ ХЛЯБ! Не просто ще го консумираш. Ще ти е вкусно. Наслади му се! Положи толкова труд.

YouTube player

Във времето, когато ти си бил “на нивата” точно тези хора са бездействали.

 Те виждат плодовете на труда ти, но не и труда ти. Почерпи ги част от твоя хлаб. Дай им семена. Нека ако искат и те да свършат нещо добро за себе си. 

Но не позволявай на някой да ти открадне насладата, за която си положил толкова труд. Учи се да се радваш на успехите си. Няма нищо по-удовлетворяващо и вкусно от “храната” плод на добре свършената работа.

Хайде! Нахрани душата си!

КОНСУМИРАЙ ПЛОДОВЕТЕ НА ТРУДА СИ БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ВИНА!

Прочети още: 10 тайни, които ще те освободят от тревогите и стреса от Милена Голева

Животът е прекрасен!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
Scroll to Top