❤️ 10 тайни, които ще те освободят от тревогите и стреса от Милена Голева

Ако тревогите са управлявали живота ви до сега,  то може би е време да направите свеж старт.

Вземането на решения, които да се погрижат за емоционалното ви здраве, ще помогне да се освободите от тревогите и ще ви даде приятното  усещане, че мъдро управлявате времето, емоциите и живота си.

Бихте могли да въплатите тези 10 неща малко по малко

и стъпка по стъпка в живота си. И ще откриете, че със всеки следващ ден ще се чувствате все по-силни, все по-спокойни и все по-щастливи.

YouTube player

НЕКА ГО НАПРАВИМ!

  • 1. Освободете се от нездравословни взаимоотношения.

Хора, които ви подкрепят, разбират и ви карат да бъдете по-добри. Те имат главно място в живота ви. Това са хората, които да бъдат във вашия отбор.

  • 2. Направете си мантра за годината.

Например: “С всеки следващ ден съм все по-добре и все по-добре във всяко едно отношение” или “Аз съм Прекрасен” или “Животът е Прекрасен”. Повтаряйте си я всеки ден и тя ще ви помага да успокоявате ума си. Позитовни утвърждения за всеки ден!

  • 3. Осигурявайте си повече дни, в които да се грижите за себе си.

 Определяйте си ден, в който да казвате НЕ. Дайте си почивка от всичко и правете САМО онова, което наистина ви се иска. Дори това да означава да не правите абсолютно нищо през целия ден 😉

  • 4. Избирайте повече храни съдържащи витамини и минерали.

Знаете ли кои храни имат успокояващо и антистрес въздействие? Това са храните съдържащи омега 3, витамините В и магнезий. Или казано с други думи включете в менюто си повече сьомга, ядки, киноа, просо, яйца, зелени листни зеленчуци, овесени ядки, боровинки, авокадо, качествен черен шоколад, плодове и зеленчуци

YouTube player
  • 5. Направете си дневник на благодарността.

Записвайте в него приятните неща, които ви се случват. И винаги, когато се усетите напрегнати почетете от своя дневник и той ще ви припомни колко хубави неща ви се случват. Прочетете още: Благодарността – чудо в действие

  • 6. Намерете си занимание, което ви доставя удоволствие.

Двигателната активност изключително много помага да освобождавате тревожността и стреса. Опитайте различни практики. Предизвикайте себе си с йога, тя успокоява и балансира. Може би имате нужда от танци или пък бойни изкуства. Катерене или по-чести разходки в планината. Открийте онова, което обожавате.

  • 7. Започнете да медитирате.

Вземете си висококачествена водена медитация от утвърден преподавател и практикувайте ежедневно. Медитацията веднъж на ден (най-добре вечер, непосредствено преди сън) ще ви помогне да се освобождавате от натрупаното през деня напрежение, ще ви освобождава от тревогите, ще балансира емоциите ви. Ето тук можете да откриете своята безценна лесна водена медитация: https://milenagoleva.com

  • 8. Давайте си повече почивка от технологиите.

Поне вечер когато си лягате изключвайте телефона си и го оставяйте далече от леглото. “Изключвайте” се доколкото е възможно.

YouTube player
  • 9. Повече и по качествен сън.

Съня е огромен фактор за освобождаването от стреса и тревожността. Поставете си цел да спите не по-малко от 8 часа качествен сън. Техника за спокоен и възстановяващ сън

  • 10. Спрете да се чувствате зле, затова че се чувствате зле.

Това че се чувствате зле не ви прави лош човек. Всичко е наред, дори когато се чувствате зле. Когато се чувствате виновен, затова че се чувствате зле, правите нещата още по-лоши. Свалете този товар. И запомнете, че е нормално и ок, ако не сте щастливи 100% и през цялото време.

Тук ще откриете възхитителни авторски водени медитации от експерта Милена Голева, които ще ви помогнат да освобождавате стреса и тревожността!

Още от Милена Голева в YouTube канала й тук!

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top