❤️ Каква е позата, която трябва да заема по време на релаксация и медитация от Милена Голева

Въпрос с голяма важност, който ми здавате все по-често! Ето отговора:

Най-важното в позата по време на медитация са две неща:

1. Гръбначният стълб да бъде изправен
2. Да ти бъде достатъчно удобно, така че тялото ти да ти позволи да забравиш за него.

Ето защо като дългогодишен преподавател по медитация и релаксация те съветвам да бъдеш легнал по гръб в леглото или на постелка на пода. Ръцете да бъдат удобно разположени отстрани на тялото, но без да го докосват. Дланите са лекичко обърнати нагоре, но без да има напрежение.

Важно е главата да бъде в една линия с гръбначния стълб.

Ходилата са удобно раздалечени едно от друго.  Добре е да се постави върху клепачите възглавничка за очи. Тя ще подпомогне процеса на обръщане на сетивата навътре към себе си. Освен това възглавничките за очи са направени от билки и семена, които също подпомагат сетивата и физическото тяло да се отпускат постепенно.
Медитацията и релаксацията, разбира се, биха могли да се изпълняват в удобна седнала поза с изправен гръбначен стълб, ако практикуващият може да остане в нея, без никакви затруднения и да му бъде удобно. Научете още за колекцията от медитации на Милена Голева тук: https://milenagoleva.com

Добре е да бъдеш облечен с леко и удобно облекло.

Дрехите да бъдат широки, за да не стягат на тялото и да не спират потока на кръвообръщение.
За да се случи процес на отпускане е важно тялото да не изпитва усещане за студ. Понеже то се отпуска дълбоко и жизнените процеси се забавят е твърде възможно да ти стане хладно. Затова ти препоръчвам да бъдеш завит или наметнат комфортно. Можеш да сложиш малка възглавничка под главата.

Заспивам по време на медитация. Това добре ли е?

YouTube player

Също така е важно да си проветрил помещението. Да си изключил телефона си.

И понеже през деня умът ти е прекалено активен, а и със сигурност, като съвременен човек, не е лесно да намериш 20 мин, в които наистина да се изолираш от околния свят, като експерт в тази област те съветвам да правиш медитациите и релаксациите вечер, когато си лягаш в леглото, за да заспиваш. Това е много подходящо време, тъй като така или иначе започваш една по една да изключваш задачите от деня. По този начин заспиваш спокоен, с отпуснати мускули. А това подпомага много по-качествения нощен сън. На следващия ден се събуждаш много по-бодър, възстановен и отпочинал.
Разбира се тези практики би могъл да използваш и по всяко друго време, когато ти е възможно да си посветиш време само за себе си. Виж също: Как бързо и успешно да материализираш мечтите си

Също така, препоръчвам практиките да бъдат слушани със слушалки, така ефекта е многократно по-голям и по-дълбок.

Така че, подари си време само за теб. Избери си оттук своята практика от неповторимата колекция, която съм създала специално за теб. Ползвай тези вълшебни практики в избраното и удобно за теб време. Потопен в домашния комфорт и уют. И се погрижи за себе си. Ще бъдеш дълбоко благодарен на себе си.  И  може би скоро ще осъзнаеш, че това е едно от най-полезните и приятни неща, които някога си правил за себе си.

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

YouTube player
bg_BGБългарски
Scroll to Top