❤️ Лечебна рецепта с коприва, която е по-силна от спирулината от Милена Голева

„Ако човечеството знаеше, колко полезна е тя, не би засаждало нищо друго освен коприва…” Мария Требен

За някои може да звучи и прекалено, но истината е, че копривата притежава множество лечебни качества.

И понеже аз многократно съм се възползвала от лечебните свойства на копривата (включително и по време на моята бременност), бих искала да ви разкажа за нея и да ви препоръчам една изпитана във времето рецепта, както от мен самата, така и от всички онези, на които съм я препоръчала, (а те никак не са малко).

Особено в периода след края на зимата, тялото има нужда от нежна подкрепа,

за да премине с лекота през “пролетната умора”. Затова в най-голяма степен се нуждае от стимулиране на жизнените сили и повишаване на имунната защита. Но аз бих препоръчала тази рецепта по време на бременност и във всеки период, в който се усещаш без енергия, без тонус, без настроение и вял. Прочети още: Не си длъжен да имаш пролетна умора

Тя е и ефективно средство за повишаване нивото на хемоглобина и еритроцитите

в кръвта, за лечение на черния дроб, бъбреците, жлъчния и пикочния мехур, както и за общо укрепване на имунната защита и тонуса на организма. В резултат на комплексното въздействие на съдържащите се в нея вещества чувствително се подобрява протичането на енергетичните процеси в организма. Спомни си за Попай Моряка ;). Онова, което допринася за неговата сила, не случайно е спанака. А те с копривата имат много сходен състав.

Копривата е безценна за организма със съдържанието на редица ценни елементи, като:

силиций, калий, калций, протеин, много желязо, сяра, етерични масла, белтъчини и мравчена киселина. Съдържанието на витамин С в копривата е два пъти по-високо от това в касиса и лимоните, а на витамин А – по-високо от това на признатия лидер – морковите. Освен това копривата е силно алкална и създава много благоприятна среда в организма. Тази рецепта е изключително подходаща за вегетарианци.

Ето защо аз препоръчвам тази рецепта да се прави всяка пролет и есен.

Тогава в най-голяма степен тялото се нуждае от стимулиране на жизнените сили и повишаване на имунната защита. Препоръчвам ти също уникалната лечебна медитация със специалното участие на Теодосий Спасов

Рецептата е изключително лесна за приготвяне и не отнема време.

Много е важно да започна с това, защото съм наясно с ограниченото време при всички съвременни хора. Но уверявам те, твоето тяло ще ти бъде благодарно за усилията.

РЕЦЕПТАТА:

Смесват се равни части  сушени корен от коприва и листа от коприва в кутия или буркан. В половин литър вода, след като заври се слагат 2 с.л. от сместа. Ври 3-5 мин (може и само докато заври). След като се махне от котлона се оставя да престои 20 мин. Прецежда се и се изпива за деня.

Само след няколко седмици хемоглобина влиза в норма. А ние се усещаме в кондиция и пълни със сила.

Копривата може да ползваш и в ежедневното си меню, да си я хапваш в супи, основни ястия и салати. За чая се прави запарка, а за тинктура се ползват нейните корени. Миене на главата с коприва и бани на краката също са много препоръчвани от Мария Требен.

А аз бих ви препоръчала с тази отвара и едно памуче да обтривате лицето си.

Кожата на лицето става кадефена и гладка. Също така бихте могли да замразите от нея във формичка за лед и с така полученото ледено кубче да обтривате лицето. Виж също: 70 начина за повишаване на женската сила

Нека се възползваме от енергията на нашите си билки, в които се съдържа силата на нашата родна земя.

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Още от Милена Голева в YouTube канала й тук!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА
Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.

Scroll to Top