❤️ 4 ключови момента от деня, в които е важно да пиеш вода от Милена Голева

Водата е материята на живота.

Толкова е лесно и толкова често пренебрегвано. Около 70%  от земната повърхност е покрита с вода. Както и същото количество в нашето тяло. Водата е в различно съотношение в нашето тяло, когато сме млади и когато започваме да помъдряваме. Тя е повече при хората, които са по-слаби и по-малко процентно при хората с наднормено тегло. Водата е нужна за всеки един метаболитен процес. И участва във всички жизнени процеси в човешкото тяло. Тя е и средата, вкоято протичат абсолютно всички биохимични процеси. Затова е от изключително занчение да бъдем добре хидратирани,  за да се чувстваме добре и да осигуряваме на тялото ни водата, oт която има нужда.

Кои са четирите момента от деня, в които непременно трябва да пием вода?

1. След като се събудиш от сън.

Това е един от най-ключовите моменти от деня, в които е наистина важно да пием вода. Веднага щом станем от леглото и разбира се си измием зъбите. 2 чаши топла вода (не студена и не гореща, а топла) около 35-45 градуса, близо до температурата на тялото ще отмие всички натрупани през нощта токсини. През нощта тялото продължава да функционира и сутринта водата отмива отлаганията по повърхността на цялата храносмилателна система. Тя е буквално като вътрешен душ.

YouTube player

Освен това водата сутрин събужда метаболизма ни, подготвя го за работа.

Събужда и подмладава вътрешните ни органи. Тя прочиства също и нервната система като я освобождава от напрежението и стреса.

Защо топла вода?

Защото със сигурност не би си помислил да си измиеш мазната тавичка със студена вода. Топлата вода е тази, която истински има силата да отмие натрупаните токсини и отлагания през нощта. Прочети също: Техника за енергийно пречистване на дома

2. Половин час преди хранене.

Ако изпиеш чаша вода половин час преди хранене ще засилиш метаболизма на тялото. Ще го подготвиш за храната. Водата ще ти донесе усещане за ситост и така ще се заситиш с по-малко храна. По този начин ще се погрижиш и за добрата си форма.

3. Непосредствено преди да си вземеш душ или вана.  

Когато изпиеш чаша вода преди душ или вана ти всъщност подпомагаш цялостната хидратация на организма. Ще регулираш кръвното налягане. Така също ще подобрите цялостното състояние на вашата кожа.

YouTube player

4. Заедно с кафето (не на последно място)

Всички обичаме да се насладим на любимата си чаша кафе. Но знаем, че кафето много силно дехидратира организма. Водата ще балансира тази дехидратация и ще помогне на организма да възстанови естествения си воден баланс. И освен това водата ще ти помогне да усетиш много по-добре вкуса на кафето. Създай си навика винаги, когато си направиш любимото кафе непременно да добавиш и чаша вода.

Добрата хидратация на тялото ни се грижи за това клетките ни да функционират добре.

Знаеш че без вода тялото ти може да оцелее кратко. И знаейки, че при младия организъм водата е повече като процентно съдържание се грижи ежедневно за добрата си хидратация. Виж също: Медитацията е витамин за душата

Добре е да приемаш вода до 19.00 часа вечерта,

защото между 17.00 и 19.00 часа меридиана на бъбреците е най-активен. След 19.00 часа меридиана вече е отслабнал и ще затормозиш функцията на бъбреците. Ето защо след това време не е добре да пиеш вода.

Автор Милена Голева
Милена Голева е автор и водещ на колекция от 20 авторски водени медитации. Разгледайте колекцията тук: milenagoleva.com Последният и проект е онлайн йога студио, в което йога и медитация практикуват хора от повече от 35 държави и 420 населени места по целия свят. Онлайн йога студиото можете да откриете тук: milenagoleva.com Милена е създател на студиата Yoga Place, мотиватор, лектор, водещ на семинари, вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.

Текстовете и статите, които публикувам тук са авторски и предмет на авторско право, така че моля, ако ги цитирате, да упоменете автор и дадете линк към оригинала, благодаря предварително за коректността ви.
Научете още за колекцията авторски водени медитации на български език от Милена Голева тук: https://milenagoleva.com
Можете да намерите видео материали с безплатни актуални техники, практики и съвети от Милена Голева на YouTube канала й тук. 

Scroll to Top